K-Supermarket Ratina otti käyttöön ensimmäisenä Tampereella pantilliset ostoskassit

Pantillinen ostoskassi tarjoaa kokonaan uudenlaisen kestävän vaihtoehdon tamperelaisille.

K-Supermarket Ratina on ottanut käyttöön pantilliset kiertävät ostoskassit ensimmäisenä Tampereella. Kankaisen ja kestävän ostoskassin saa kassalta kuuden euron panttia vastaan. Kun asiakas palauttaa kassin kauppaan, pantin saa takaisin tai kassin voi vaihtaa uuteen puhtaaseen kassiin.

K-ryhmän Ruokailmiöt 2019 -tutkimuksen mukaan 31 prosenttia suomalaisista aikoo vähentää muovin käyttöä tänä vuonna. Ratina ottaa käyttöön pantilliset ostoskassit, sillä kaupassa halutaan auttaa tamperelaisia tekemään kestäviä valintoja.

”Meillä on jo käytössä palautettavat mehupullot ja kierrätettävistä materiaaleista valmistetut lounaspakkaukset. Myös salaatin tai lounaan ostaminen omaan rasiaan on mahdollista, K-Supermarket Ratinan omasta pakkaus- ja muusta jätteestä kierrätetään jo yli 90 %. Kaupan, kuluttajien ja kiertotalouden ammattilaisten yhteistyöllä voimme toimia fiksusti ja kestävästi ympäristön ja tulevaisuuden kannalta. Panttikassi on siitäkin mainio esimerkki”, kertoo kauppias Marko Laaksonen.

Pantilliset ostoskassit toimittaa ja huoltaa Lindström Oy. Kassit on valmistettu hyvin kulutusta kestävästä kankaasta ja ne pestään ja tarkistetaan aina sen jälkeen, kun ne palautuvat kauppaan. Näin varmistetaan, että kassit pysyvät käytössä mahdollisimman pitkään.

Ruokakaupoissa pantilliset ostoskassit on otettu ensimmäisenä käyttöön joulukuussa K-Supermarket Hertassa Helsingissä ja ne ovat jo ensimmäisten kuukausien aikana herättäneet runsaasti huomiota ja saaneet positiivista palautetta asiakkailta.

Lisätietoja: K-kauppias Marko Laaksonen p. 050 385 7570

 

K-ryhmä on mukana Kaupan liiton ja ympäristöministeriön Green Deal -sopimuksessa, jolla pyritään vähentämään muovikassien ja -pussien käyttöä vapaaehtoisin toimin. K-ryhmä on sitoutunut EU:n tavoitteeseen, jonka mukaan vuoteen 2025 mennessä muovikasseja kulutetaan vuosittain 40 kassia/asiakas. Olemme uudessa muovilinjauksessamme asettaneet tiukkoja tavoitteita muovin kierrättämiseksi, vähentämiseksi ja välttämiseksi. Tutustu K-ryhmän muovilinjaukseen: kesko.fi/muovilinjaus

K-Supermarketit ovat tavallista parempia ruokakauppoja, jotka tarjoavat asiakkailleen aina ajankohdan parhaat raaka-aineet ja ideat niin arjen kuin juhlankin ruoanlaittoon. K-Supermarket-kauppias henkilökuntineen rakentaa kauppansa valikoiman oman asiakuntansa mukaan tarjoten runsaasti sekä paikallisia lähituotteita että erikoisuuksia. Monipuolisilla valikoimilla, vastuullisesti toimien ja parasta palvelua tarjoten inspiroimme asiakkaitamme innostumaan ja onnistumaan omassa ruoanlaitossaan ja laajentamaan ruokareviiriään! K-Supermarket-ketjuun kuuluu lähes 240 kauppaa. www.k-supermarket.fi

Lindströmillä työskentelee yli 4 000 ihmistä Euroopassa ja Aasiassa. Konsernin tekstiilivuokrapalvelut parantavat asiakkaiden turvallisuutta, hygieniaa ja yrityskuvaa. Lindströmin vuoden 2017 liikevaihto oli 358 miljoonaa euroa.

 

 

 

 

 

Takaisin ylös