Kestävän kehityksen indeksit

Keskosta on tehty useita arvioita, joiden tarkoituksena on auttaa sijoittajia ja rahoituspalvelujen tarjoajia toteuttamaan kestävän kehityksen mukaisia sijoitusstrategioita.

MSCI ESG Ratings

Kesko on saanut MSCI ESG Ratings -arvioinnissa arvion AAA (asteikolla AAA-CCC) vuosina 2012-2023. 

Disclaimer statement

Dow Jones Sustainability Indices

Kesko valittiin toimialansa parhaana eurooppalaisena yrityksenä mukaan Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin DJSI World ja DJSI Europe vuonna 2023. 

 

Sustainability Yearbook

Kesko on mukana S&P Globalin Sustainability Yearbook 2024:ssa.  

 

CDP

Kesko sai CDP:n maailmanlaajuisessa vuoden 2023 ilmastonmuutoskyselyssä arvosanan 'B'.  

Ilmastonmuutoskyselyn lisäksi Kesko vastaa CDP:n metsä- (Forest) ja vesiturvallisuuskyselyihin (Water Security). Metsäkysely keskittyy metsäkadon näkökulmasta olennaisimpiin raakaaineisiin; puutavaraan, palmuöljyyn, soijaan ja karjatuotteisiin. Vesiturvallisuuskysely puolestaan keskittyy vedenkulutukseen, saastumiseen sekä muovinkäyttöön liittyviin teemoihin.

CDP arvioi vuosittain, kuinka hyvin yritykset sitouttavat tavarantoimittajiaan tekoihin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Kesko on saanut Supplier Engagement Leader -tunnustuksen vuosina 2021-23.

CDP_Discloser_2023_Stamp 150 px.png

 

FTSE4Good

FTSE4Good-indeksit on laadittu auttamaan sijoittajia ottamaan ympäristövastuun, sosiaalisen vastuun ja hallinnoinnin (ESG) osatekijät huomioon sijoituspäätöksissään. Kesko on listattu FTSE4Good-indekseihin (viimeisin arviointi kesäkuussa 2023). 

The Global 100 Most Sustainable Corporations

Corporate Knights on julkaissut Maailman 100 vastuullisimman yrityksen listan vuodesta 2005. Kesko on maailman ainoa yritys, joka on ollut listalla joka vuosi sen perustamisesta alkaen. Tammikuussa 2024 julkaistulla listalla Kesko oli maailman vastuullisin päivittäistavarakaupan yritys ja kokonaislistan sijalla 29. 

2024_grey_400 px.png

STOXX Global ESG Leaders

Kesko on mukana STOXX Global ESG Leaders -indekseissä, joihin on listattuna maailman johtavia yrityksiä ympäristövastuun, sosiaalisen vastuun ja vastuullisen hallintotavan (environmental, social, governance; ESG) kriteereillä mitattuna. Indeksit sisältävät edellä mainityt kolme indeksikategoriaa sekä yleisindeksin, joka summaa näiden tulokset.

 

STOXX_ESG_Leaders_2021-2022.jpg

Euronext Vigeo Eiris

Kesko on mukana Euronext Vigeo Eurozone 120 -indeksissä (120 johtavaa yritystä euroalueella).

 

OMX GES Sustainability Nordic

Kesko on listattu NASDAQ OMX Stockholmin ja GES Investment Servicesin OMX GES Sustainability Nordic -indeksiin. Indeksiin on listattu pohjoismaiden johtavia kestävän kehityksen yrityksiä.

 

OMX GES Sustainability Finland

Kesko on listattu NASDAQ OMXin ja GES Investment Servicesin OMX GES Sustainability Finland -indeksiin. Indeksiin on listattu Suomen johtavia kestävän kehityksen yrityksiä.

 

 

Takaisin ylös