Autokauppa

K-ryhmään kuuluva K-Auto on Volkswagen-konsernin valmistamien autojen maahantuontiin, vähittäiskauppaan ja jälkimarkkinointiin erikoistunut yritys, joka kehittää myös edistyksellisiä autoalan palvelukonsepteja. K-Auto on markkinajohtaja Suomessa.

K-Auto on Volkswagen-, Audi-, SEAT- ja Porsche-henkilöautojen sekä Volkswagen Hyötyautojen maahantuoja ja markkinoija Suomessa sekä SEATin osalta myös Virossa ja Latviassa. K-Auto toimii myös MAN-kuorma-autojen ja MAN- ja Neoplan-linja-autojen maahantuojana Suomessa. Maahantuonnin lisäksi K-Auto toimii merkittävänä autojen vähittäiskauppiaana ja tarjoaa jälkimarkkinointipalveluja omissa liikkeissään pääkaupunkiseudulla ja Turussa. K-Auton henkilö-, hyötyauto- ja kuorma-autoasiakkaita palvellaan kattavan jälleenmyynti- ja huoltoverkoston kautta koko Suomessa. Perinteisen liiketoimintansa ohella K-Auto kehittää erilaisia autoalan palvelukonsepteja ja monikanavaisia palveluja. Tarjolla on esimerkiksi verkkokauppoja, mobiiliapplikaatioita ja huollon verkkovarausjärjestelmiä sekä Caara.fi-palvelukonsepti, joka tarjoaa kuluttajille erilaisia verkkokaupan ja käytettyjen autojen palveluita.

Vuoden 2017 aikana Volkswagen-, Audi-, SEAT- ja Porsche-mallistot uusiutuivat ja monipuolistuivat. Uusina malleina markkinoille tulivat muun muassa:

 • Volkswagenin Arteon, Polo ja T-Roc
 • Audin RS3 Sedan ja Sportback, RS4 Avant, S5 Cabriolet, RS5 Coupe, SQ5 ja A8
 • SEATin Ibiza ja Arona
 • Porschen 718 Cayman ja Boxster GTS, 911 Exclusive series, 911 GT2 RS, 911 Carrera T, 911 GT3 ja GTS, Panamera Sport Turismo 4, 4S, 4 PHEV, Turbo ja Turbo S PHEV, Panamera Turbo S PHEV SWB/LWB ja Cayenne V6, S ja Turbo.

Vuoden 2017 aikana markkinoille tuli myös kokonaan päivittynyt Volkswagen Golf -mallisto mukaan lukien Golf Sportsvan sekä SEAT Leon -mallisto. Volkswagen Hyötyautojen mallisto uusiutui täysin uudella Volkswagen Crafterilla. Mallisto laajeni myös ympäristöystävällisillä maa-/biokaasuautoilla Audi A4 Avant g-tronilla ja SEAT Leon TGI:llä.

Volkswagen Hyötyautot oli vuonna 2017 Suomen eniten rekisteröity pakettiautomerkki. Volkswagen oli vuonna 2017 Suomen toiseksi ostetuin henkilöautomerkki ja Audi puolestaan saksalaisten premium-autojen toiseksi eniten rekisteröity merkki.

Autokaupan kilpailuedut

 • Kansainväliset brändit ja vahva markkina-asema
 • Monipuoliset ja monikanavaiset palvelut, ammattitaitoinen henkilöstö
 • Vahva myynti- ja jälkimarkkinointiverkosto, tehokas logistiikka

Markkinat 2017

Vuonna 2017 Suomessa ensirekisteröitiin 118 583 henkilöautoa, 15 524 pakettiautoa ja 3 473 kuorma-autoa. Henkilöautomarkkinat laskivat edellisestä vuodesta 0,4 %. Pakettiautomarkkinat kasvoivat 14,8 % ja kuorma-automarkkinat kasvoivat 4,3 %.

K-Auton maahantuomien autojen rekisteröinnit olivat yhteensä 24 697 autoa (ei sisällä matkailuautoja). MAN-kuorma-autoja rekisteröitiin 112 kappaletta.

Markkinaosuudet 2017

Autokauppa, Suomi

VV-Auton markkinaosuus 18,6 % (Volkswagen-, Audi-, SEAT- ja Porsche-henkilöautot sekä Volkswagen Hyötyautot yhteensä, ei sisällä matkailuautoja).

 • Volkswagen-henkilöautot 10,9 %
 • Audi 4,8 %
 • SEAT 2,0 %
 • Porsche 0,2 %
 • Volkswagen Hyötyautot 24,7 %
 • MAN-kuorma-autot 3,6 % (yli 6 t.)

Lue lisää autokaupasta:
Vuosiraportti 2017

Takaisin ylös