Vihreä rahoitus

Kesko on perustanut vihreän rahoituksen viitekehyksen (Green Finance Framework) vihreiden lainainstrumenttien liikkeeseenlaskua varten integroidakseen kunnianhimoiset kestävän kehityksen tavoitteensa entistä vahvemmin rahoitukseensa.

Vihreän rahoituksen kehyksen tarkoituksena on tukea vihreiden joukkovelkakirjojen ja lainojen liikkeeseenlaskua pääomien kohdentamiseksi investointeihin, jotka edistävät Keskon ympäristötavoitteita ilmastoon ja luontoon kohdistuvien haittojen minimoimiseksi. Vihreän rahoituksen viitekehys on luonnollinen askel näiden tavoitteiden edistämiseksi vihreiden hankkeiden kautta, kuten investointeihin vihreisiin ja energiatehokkaisiin rakennuksiin, tuuli- ja aurinkovoimaan sekä päästöttömään liikenteeseen.

Kesko on perustanut vihreän rahoituksen toimikunnan arvioimaan ja valitsemaan viitekehyksen mukaisia vihreitä hankkeita sekä kohdentamaan pääomia tällaisiin hankkeisiin. Kesko tulee julkaisemaan vuosittain raportin (Green Finance Report), joka sisältää selvityksen varojen kohdentamisesta ja toteutettujen vihreiden hankkeiden ympäristövaikutuksista.

Keskon vihreän rahoituksen viitekehys on saanut riippumattoman ulkopuolisen arvion Sustainalyticsilta, mikä vahvistaa sen luotettavuuden, vaikuttavuuden ja yhteensopivuuden ICMA- ja LMA/APLMA/LSTA -periaatteiden kanssa. Danske Bank on toiminut neuvonantajana viitekehyksen laatimisessa.

 

Tutustu Keskon vihreän rahoituksen viitekehykseen alla. Viitekehys on englanniksi.

Takaisin ylös