Sponsorointi ja lahjoitukset

K-ryhmän sponsoroinnin periaatteet rakentuvat K-ryhmän arvoille ja sponsorointikohteet tukevat konsernin strategian toteutumista.

Sponsorointi

K-ryhmässä olemme ensisijaisesti mukana tukemassa valtakunnallisia hankkeita, jotka liittyvät lasten ja nuorten arkeen, edistävät elämisen laatua ja kestävää kehitystä sekä tuottavat iloa mahdollisimman monelle. Sponsorointikohteemme jakavat K-ryhmän arvomaailman ja yhteistyömme sopii K-ryhmän lupaukseen: asiakas ja laatu – kaikessa mitä teemme.

Myös paikallinen K-kauppa on monelle alueelliselle harrastus- ja hyväntekeväisyystoimijalle tärkeä yhteistyökumppani. Kaupat voivat tukea oman alueensa vapaa-ajantoimintaa ja osallistua näin paikallisen hyvinvoinnin kehittämiseen.

Sponsorointihakemus

K-ryhmän sponsorointikohteet

 

Lahjoitukset

Kesko Oyj voi myöntää lahjoituksia yleishyödyllisille järjestöille yhtiökokouksen myöntämistä lahjoitusvaroista. Lahjoituskohteista päättää yhtiön hallitus.

K-ryhmä kohdistaa tukensa lapsiperheiden auttamiseen akuutissa tilanteessa - ruoka-apua Me-säätiön ja Hope ry:n kautta 

Sponsorointiperiaatteidensa mukaan K-ryhmä on ensisijaisesti mukana tukemassa valtakunnallisia hankkeita, jotka liittyvät lasten ja nuorten arkeen, edistävät elämisen laatua ja kestävää kehitystä sekä tuottavat iloa mahdollisimman monelle. Noin 90 % K-ruokakaupoista lahjoittaa elintarvikekelpoisia myynnistä poistettuja tuotteita paikallisille hyväntekeväisyysjärjestöille, jotka jakavat ne ruoka-apuna avuntarvitsijoille. Kesko on keväällä 2020 lahjoittanut Me-säätiölle ja Hope ry:lle yhteensä 80 000 euroa ruoka-avun lisäämiseksi Suomen koronatilanteen vuoksi vaikeuksiin joutuneiden perheiden auttamiseksi. Lisäksi Kesko lahjoittaa jouluna 2020 jouluaterian 800 vähävaraiselle lapsiperheelle Hope-järjestön kautta, lahjoituksen arvo on 80 000 euroa.

Joulupata

Kesko ja K-kaupat ovat Pelastusarmeijan Joulupata-keräyksen valtakunnallinen yhteistyökumppani. Pelastusarmeija jakaa avustusten saajille K-lahjakortteja, joilla voi ostaa tuotteita K-ryhmän kaupoissa. Lue lisää Joulupata-keräyksestä.

Hyvä joulumieli

Kesko on mukana Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin vuosittain järjestämässä Hyvä Joulumieli -keräyksessä, jolla autetaan vähävaraisia ja vaikeassa elämäntilanteessa olevia kotimaan lapsiperheitä. Perheet saavat jouluiloa ruokakaupan K-lahjakorteista, jotka jaetaan heille ennen joulua. Lue lisää Hyvä Joulumieli -keräyksestä.

Yrityskylä

Yrityskylä on peruskoulun kuudensille ja yhdeksänsille luokille suunnattu yhteiskunnan, talouden, työelämän ja yrittäjyyden oppimiskokonaisuus. Maailman parhaana koulutusinnovaationa palkittu Yrityskylä toimii valtakunnallisesti kahdeksalla alueella ja tavoittaa yli 45 000 oppilasta lukuvuodessa.

K-Kalapolut

Suomen vaelluskalat ovat uhanalaisia, koska pienet purot ja joet ovat täynnä kutuesteitä. Siksi K-ryhmä ja ympäristöjärjestö WWF aloittivat syksyllä 2017 monivuotisen yhteistyön uhanalaisten vaelluskalojen pelastamiseksi. Lue lisää K-Kalapoluista yhteistyöstä WWF:n kanssa.

 
Uusia lahjoitushakemuksia ei tällä hetkellä vastaanoteta.

Takaisin ylös