Sponsorointi ja lahjoitukset

K-ryhmän sponsoroinnin periaatteet rakentuvat K-ryhmän arvoille ja sponsorointikohteet tukevat konsernin strategian toteutumista.

Sponsorointi

K-ryhmässä olemme ensisijaisesti mukana tukemassa valtakunnallisia hankkeita, jotka liittyvät lasten ja nuorten arkeen, edistävät elämisen laatua ja kestävää kehitystä sekä tuottavat iloa mahdollisimman monelle. Sponsorointikohteemme jakavat K-ryhmän arvomaailman ja yhteistyömme sopii K-ryhmän lupaukseen: asiakas ja laatu – kaikessa mitä teemme.

Myös paikallinen K-kauppa on monelle alueelliselle harrastus- ja hyväntekeväisyystoimijalle tärkeä yhteistyökumppani. Kaupat voivat tukea oman alueensa vapaa-ajantoimintaa ja osallistua näin paikallisen hyvinvoinnin kehittämiseen.

Sponsorointihakemus

K-ryhmän sponsorointikohteet

 

Lahjoitukset

Kesko Oyj voi myöntää lahjoituksia yleishyödyllisille järjestöille yhtiökokouksen myöntämistä lahjoitusvaroista. Lahjoituskohteista päättää yhtiön hallitus.

Apua Ukrainaan

K-ryhmä kohdistaa tukensa lapsiperheiden auttamiseen akuutissa tilanteessa - keväällä annoimme apua Ukrainan kriisialueiden lapsiperheille yhteensä 150 000 euroa SPR:n ja Unicefin kautta.

K-ryhmän ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton yhteistyössä kerätään varoja myös Suomeen saapuneiden ukrainalaisten auttamiseksi. K-ruokakauppoihin 5. joulukuuta 2022 myyntiin tulevista Ukraina-ruseteista kertyneet varat käytetään valtakunnalliseen auttamistyöhön, jonka kautta Mannerheimin Lastensuojeluliitto tarjoaa ukrainalaisille ruokaa, turvaa ja yhteisön, johon kiinnittyä. Lue lisää aiheesta.

K on lahjoittanut ruoka-apua Me-säätiön ja Hope ry:n kautta 

Kesko on lahjoittanut ruoka-apua Hope ry:n kautta lapsiperheille syyskaudella 2022. Olemme myös keväällä sekä syksyllä 2020 lahjoittaneet Me-säätiölle ja Hope ry:lle yhteensä 160 000 euroa ruoka-avun lisäämiseksi Suomen koronatilanteen vuoksi vaikeuksiin joutuneiden perheiden auttamiseksi. 

Lisäksi K-ruokakaupat lahjoittavat elintarvikekelpoisia myynnistä poistettuja tuotteita paikallisille hyväntekeväisyysjärjestöille, jotka jakavat ne ruoka-apuna avuntarvitsijoille. 

Hyvä joulumieli

Kesko on mukana Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin vuosittain järjestämässä Hyvä Joulumieli -keräyksessä, jolla autetaan vähävaraisia ja vaikeassa elämäntilanteessa olevia kotimaan lapsiperheitä. Perheet saavat jouluiloa ruokakaupan K-lahjakorteista, jotka jaetaan heille ennen joulua. Lue lisää Hyvä Joulumieli -keräyksestä.

Yrityskylä

Yrityskylä on peruskoulun kuudensille suunnattu yhteiskunnan, talouden, työelämän ja yrittäjyyden oppimiskokonaisuus, ja se tavoittaa 75 % Suomen kuudesluokkalaisista.

Maailman parhaana koulutusinnovaationa palkittu Yrityskylä toimii valtakunnallisesti yhdeksällä alueella, joissa käy yli 45 000 oppilasta lukuvuodessa. K-ryhmä on mukana viidessä Yrityskylässä K-Supermarket sekä K-Rauta -konsepteilla. Espoosta, Turusta ja Kuopiosta löytyvät K-Supermarket-kaupat ja K-Rauta-kauppa Oulusta sekä Helsinki-Vantaan Yrityskylästä. K-Rauta on Yrityskylien ainoa rautakauppa. 

Vuonna 2020 uudistimme kaikki Yrityskylien K-Supermarketit ja uudistuksen myötä toimme yrityskyliin Maailman Vastuullisin Ruokakauppa -viestin, jossa korostuu mm. K-ryhmän ilmastotyö ja vastuullisuus. Oppilaille toteutettiin myös verkossa tehtävä ilmastonmuutoksen ehkäisyyn liittyvä visa. 

WWF:n kanssa tuettu uhanalaisia vaelluskaloja K-Kalapolut-ohjelmalla 2017-2021

Suomen vaelluskalat ovat uhanalaisia, koska pienet purot ja joet ovat täynnä kutuesteitä. Siksi K-ryhmä ja ympäristöjärjestö WWF aloittivat syksyllä 2017 monivuotisen yhteistyön uhanalaisten vaelluskalojen pelastamiseksi. Yhteistyö päättyi 2021, mutta WWF jatkaa virtavesien kunnostusta. Lue lisää K-Kalapoluista yhteistyöstä WWF:n kanssa.

 
Uusia lahjoitushakemuksia ei tällä hetkellä vastaanoteta.

Takaisin ylös