Sponsorointi ja lahjoitukset

K-ryhmän sponsoroinnin periaatteet rakentuvat K-ryhmän arvoille ja sponsorointikohteet tukevat konsernin strategian toteutumista.

Sponsorointi

K-ryhmässä olemme ensisijaisesti mukana tukemassa valtakunnallisia hankkeita, jotka liittyvät lasten ja nuorten arkeen, edistävät elämisen laatua ja kestävää kehitystä sekä tuottavat iloa mahdollisimman monelle. Sponsorointikohteemme jakavat K-ryhmän arvomaailman ja yhteistyömme sopii K-ryhmän lupaukseen: asiakas ja laatu – kaikessa mitä teemme.

Myös paikallinen K-kauppa on monelle alueelliselle harrastus- ja hyväntekeväisyystoimijalle tärkeä yhteistyökumppani. Kaupat voivat tukea oman alueensa vapaa-ajantoimintaa ja osallistua näin paikallisen hyvinvoinnin kehittämiseen.

Sponsorointihakemus

K-ryhmän sponsorointikohteet

 

Lahjoitukset

Kesko Oyj voi myöntää lahjoituksia yleishyödyllisille järjestöille yhtiökokouksen myöntämistä lahjoitusvaroista. Lahjoituskohteista päättää yhtiön hallitus.

K-ryhmä kohdistaa tukensa lapsiperheiden auttamiseen akuutissa tilanteessa - ruoka-apua Me-säätiön ja Hope ry:n kautta 

Kesko on keväällä sekä syksyllä 2020 lahjoittanut Me-säätiölle ja Hope ry:lle yhteensä 160 000 euroa ruoka-avun lisäämiseksi Suomen koronatilanteen vuoksi vaikeuksiin joutuneiden perheiden auttamiseksi. .

Lisäksi noin 90 % K-ruokakaupoista lahjoittaa elintarvikekelpoisia myynnistä poistettuja tuotteita paikallisille hyväntekeväisyysjärjestöille, jotka jakavat ne ruoka-apuna avuntarvitsijoille. 

Joulupata

Kesko ja K-kaupat ovat Pelastusarmeijan Joulupata-keräyksen pitkäaikainen, valtakunnallinen yhteistyökumppani. Pelastusarmeija jakaa avustusten saajille K-lahjakortteja, joilla voi ostaa tuotteita K-ryhmän kaupoissa. Lue lisää Joulupata-keräyksestä.

Hyvä joulumieli

Kesko on myös mukana Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin vuosittain järjestämässä Hyvä Joulumieli -keräyksessä, jolla autetaan vähävaraisia ja vaikeassa elämäntilanteessa olevia kotimaan lapsiperheitä. Perheet saavat jouluiloa ruokakaupan K-lahjakorteista, jotka jaetaan heille ennen joulua. Lue lisää Hyvä Joulumieli -keräyksestä.

Yrityskylä

Yrityskylä on peruskoulun kuudensille suunnattu yhteiskunnan, talouden, työelämän ja yrittäjyyden oppimiskokonaisuus, ja se tavoittaa 75 % Suomen kuudeluokkalaisista.

Maailman parhaana koulutusinnovaationa palkittu Yrityskylä toimii valtakunnallisesti yhdeksällä alueella, joissa käy yli 45 000 oppilasta lukuvuodessa. K-ryhmä on mukana viidessä Yrityskylässä K-Supermarket sekä K-Rauta -konsepteilla. Espoosta, Turusta ja Kuopiosta löytyvät K-Supermarket-kaupat ja K-Rauta-kauppa Oulusta sekä Helsinki-Vantaan Yrityskylästä. K-Rauta on Yrityskylien ainoa rautakauppa. 

Vuonna 2020 uudistimme kaikki Yrityskylien K-Supermarketit ja uudistuksen myötä toimme yrityskyliin Maailman Vastuullisin Ruokakauppa -viestin, jossa korostuu mm. K-ryhmän ilmastotyö ja vastuullisuus. Oppilaille toteutettiin myös verkossa tehtävä ilmastonmuutoksen ehkäisyyn liittyvä visa. 

K-Kalapolut

Suomen vaelluskalat ovat uhanalaisia, koska pienet purot ja joet ovat täynnä kutuesteitä. Siksi K-ryhmä ja ympäristöjärjestö WWF aloittivat syksyllä 2017 monivuotisen yhteistyön uhanalaisten vaelluskalojen pelastamiseksi. Lue lisää K-Kalapoluista yhteistyöstä WWF:n kanssa.

 
Uusia lahjoitushakemuksia ei tällä hetkellä vastaanoteta.

Takaisin ylös