Sponsorointi ja lahjoitukset

K-ryhmän sponsoroinnin periaatteet rakentuvat K-ryhmän arvoille ja sponsorointikohteet tukevat konsernin strategian toteutumista.

K-ryhmä tukee sponsoroinnein ja hallituksen lahjoitusvaroin ensisijaisesti valtakunnallisia hankkeita, jotka liittyvät lasten ja nuorten arkeen ja liikkumiseen, tuottavat iloa mahdollisimman monelle sekä edistävät elämisen laatua ja kestävää kehitystä.


Liike on lääke -hanke

Vain kolmasosa lapsista ja nuorista liikkuu riittävästi*. Tartumme haasteeseen ja kannustamme lapset ja nuoret liikkeelle yhdessä Suomen Palloliiton, Suomen Koripalloliiton, Suomen Tennisliiton, jääkiekkoseurojen ja JVG:n kanssa uudella Liike on lääke -hankkeella.

Hanke rakentaa uudenlaista lähestymistä lasten ja nuorten liikkumiseen siten, että se kannustaa kaikenlaiseen liikkumiseen. Tavoitteellisen seuratoiminnan ja kilpaurheilupolun lisäksi liikkuminen voi olla paljon muutakin: pelaamista ja puuhaamista, leikkimistä ja höntsäämistä. Voit lukea lisää Liike on lääke -hankkeesta: https://www.k-ryhma.fi/liikeonlaake

*Liitu-tutkimus 2022 


Olemme Liike on lääke -hankkeen kautta mukana muun muassa:  

 • Tukemassa kilpatoimintaa Suomen Palloliiton ja Koripalloliiton kautta.
 • Rahoitamme osallistujille maksuttomia liikuntakiertueita, kuten Liike on Lääke -kiertuetta ja Pirkka Street Basket -tapahtumia, jotka toteutetaan yhteistyössä lajiliittojen ja paikallisseurojen kanssa. Vuoden 2024 aikana järjestämme lapsille ja nuorille yli 100 liikuntatapahtumapäivää. Jalkapallo- ja koripalloseurat voivat tiedustella yhteistyömahdollisuutta suoraan lajiliitoilta oman seuransa nimissä.


Suurimmat sponsorointikumppanuudet:

 • K-ryhmä ja Volkswagen: Suomen Palloliiton pääyhteistyökumppaneita
 • K-Auto Porsche: Tennisliiton pääyhteistyökumppani
 • Pirkka-tuotemerkki: Koripalloliiton pääyhteistyökumppani
 • Intersport Finland Oy: Hiihtoliiton pääyhteistyökumppani
 • K-Auto Cupra: Padelliiton pääyhteistyökumppani
 • Näiden lisäksi K-ryhmään kuuluvilla ketjuilla ja yhtiöillä voi olla muita kumppanuuksia


Yhteistyö K-kauppiaiden kanssa

K-kauppiaat tukevat itsenäisesti paikallisia tapahtumia ja urheiluseuroja monin eri tavoin. Oman alueen tapahtumiin voi tiedustella sponsorointia suoraan alueen K-kauppiailta.


Lahjoitukset

Kesko Oyj voi tehdä lahjoituksia yleishyödyllisille järjestöille yhtiökokouksen myöntämistä lahjoitusvaroista. Lahjoituskohteista päättää Kesko Oyj:n hallitus. Tällä hetkellä suuntaamme hallituksen lahjoitusvarat ensisijaisesti vähävaraisten lasten perheille ja nuorten harrastustoimintaan. Olemme avustaneet mm. Hope ry:n harrastustukea sekä Iceheartsin toimintaa.


Muita lahjoituskohteita

Yrityskylä

Yrityskylä on peruskoulun kuudensille luokille suunnattu yhteiskunnan, talouden, työelämän ja yrittäjyyden oppimiskokonaisuus. K-ryhmä on ollut mukana Yrityskylä-yhteistyössä vuodesta 2013 alkaen.

Maailman parhaana koulutusinnovaationa palkittu oppimiskokonaisuus toimii valtakunnallisesti tavoittaen lähes 90 prosenttia  Suomen kuudesluokkalaisista. Yrityskylä-toimintaa on yhdeksällä alueella ja siellä käy kaikkiaan yli 55 000 oppilasta lukuvuodessa. K-ryhmä on mukana viidessä Yrityskylässä: K-Supermarket -kaupoilla Espoossa, Turussa ja Kuopiossa sekä K-Rauta -kaupoilla Oulussa ja Helsingissä. K-ryhmä tavoittaa lukuvuoden aikana näillä pisteillä yli 30 000 kuudesluokkalaista ympäri Suomen tarjoten positiivisia kokemuksia työelämästä, yrittäjyydestä sekä kaupanalasta yhtenä uravaihtoehtona.

Katso videolta mitä lasten Yrityskylä-päivä sisälsi K-Raudan pisteessä Helsingin Yrityskylässä.


Hyvä joulumieli

K-ryhmä on mukana Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin vuosittain järjestämässä Hyvä Joulumieli -keräyksessä, jolla autetaan vähävaraisia ja vaikeassa elämäntilanteessa olevia kotimaan lapsiperheitä. Perheet saavat jouluiloa K-ruokakaupan lahjakorteista, jotka jaetaan heille ennen joulua. Lue tästä lisää keräyksestä.


Sponsorointihakemus

K-ryhmä tukee sponsoroinnein ja hallituksen lahjoitusvaroin ensisijaisesti valtakunnallisia hankkeita, jotka liittyvät lasten ja nuorten arkeen ja liikkumiseen ja tukevat vähävaraisten lasten perheitä. Tällä hetkellä emme aktiivisesti etsi uusia sponsorointikohteita.

Tarvittaessa voit kuitenkin lähettää hakemuksen K-ryhmälle osoitteeseen sponsorointi@kesko.fi

Hakemuksen tulee sisältää seuraavat tiedot:

 • Sponsoroinnin kohde
 • Yhteyshenkilön nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero
 • Millainen yhteistyö on kyseessä

Hakijan antamat henkilötiedot (nimi, sähköpostiosoite, sponsoroinnin kohde) säilytetään K-ryhmän sponsoroinnin sähköpostilaatikossa hakemusten käsittelyä varten ja tuhotaan käsittelyn jälkeen, kuitenkin viimeistään 6 kuukautta lähettämisen jälkeen. Henkilötietoja ei luovuteta muuhun käyttöön. Käsittelemme hakemukset kerran kuukaudessa ja vastaamme vain hyväksyttyihin hakemuksiin. Tutustu tästä tietosuojaselosteesen.

Takaisin ylös