Sydänmerkin lisääminen pakkauksiin

K-ryhmä tekee hyvinvointia tukevien ruokavalintojen tekemisen entistä helpommaksi, kun vähintään 200 Pirkka-, Pirkka Parhaat- ja K-Menu -tuotteen pakkaukseen lisätään Sydänmerkki.

Sydän- ja verisuonitaudit ovat suomalaisten yleisimpiä kansantauteja, ja ravinnolla on suuri merkitys niiden ehkäisyssä. Siksi yksi K-terveellisyystiekartan tavoitteista on helpottaa sydänystävällisten valintojen tekemistä ruokakaupassa. 

Sydänliiton myöntämä Sydänmerkki kertoo, että tuote on omassa tuoteryhmässään parempi valinta erityisesti rasvan hyvän laadun sekä suolan, sokerin ja kuidun määrän kannalta. Sydänmerkki-järjestelmä perustuu tutkittuun ravitsemustietoon ja -suosituksiin.

Numeerinen tavoite

Tavoitteena on lisätä Sydänmerkki vähintään 200 Pirkka-, Pirkka Parhaat- ja K-Menu-tuotteeseen pakkausuudistusten yhteydessä vuoden 2024 loppuun mennessä. Lisäksi Sydänmerkkejä lisätään K-Ruoan resepteihin.

Tavoitteen eteneminen

K:n omien merkkien valikoimasta löytyy jo nykyisin laaja joukko Sydänmerkki-kriteerit täyttäviä tuotteita.

Tammikuun 2024 loppuun mennessä merkki on lisätty yhteensä jo 87 Pirkka-ja K-Menu-tuotteeseen. Sydänmerkityt tuotteet löytyvät Sydänmerkin nettisivuilta

Sydänmerkin saaneita reseptejä on julkaistu K-ruoka-palvelussa useita ja niitä lisätään palveluun suosituista arkiruoista. Sydänmerkityt reseptit löytyvät K-ruoka.fi-sivustolta.

Takaisin ylös