International Accord

Kesko on mukana International Accord for Health and Safety in the Textile and Garment Industry -sopimuksessa, joka jatkaa Bangladesh Accord -sopimuksen työtä Bangladeshin vaatetehtaiden sähkö-, palo- ja rakennusturvallisuuden parantamiseksi. International Accord edistää aiempaa sopimusta laajemmin bangladeshilaisten ja pakistanilaisten vaate- ja tekstiilitehtaiden työterveyttä ja turvallisuutta.

K-Citymarketin mywear-merkin vaatteita ja myhome-merkin kodintekstiilejä valmistetaan Bangladeshissa. Keskolla ei ole tällä hetkellä hankintaa Pakistanista.

Kesko edellyttää, että K-Citymarketin mywear-merkin vaatteita ja myhome-merkin kodintekstiilejä valmistavat bangladeshilaiset tehtaat ovat mukana International Accord -prosessissa.

Vuonna 2023 kaikki kahdeksan K-Citymarketin mywear- ja myhome-merkkien bangladeshilaista tekstiilitehdasta olivat mukana International Accord -prosessissa. Tehtaita tarkastetaan säännöllisesti ja esiin nousseiden puutteiden korjausprosessia seurataan. Vuonna 2023 mywear- ja myhome-merkkien tekstiilejä valmistaville tehtaille tehtiin 21 tehdastarkastusta. Tehtaiden työntekijöille järjestetään myös koulutuksia.

Takaisin ylös