Lähi- ja pientuottajat

K-ryhmälle suomalainen ruoka on arvovalinta ja olemme sitoutuneet osaltamme turvaamaan suomalaisen ruoan tulevaisuutta. Haluammekin edesauttaa suomalaisten pientuottajien menestymistä ja vauhdittaa lähituotteiden pääsyä K-ruokakauppojen hyllylle.

K-ruokakaupoissa on Suomen laajin paikallisten tuotteiden valikoima: yhteensä noin 50 000 – 60 000 lähituotetta. Paikalliset tuotteet ovat K-kaupoille tapa erottautua ja räätälöidä valikoimaa vastaamaan asiakkaiden toiveita ja paikallista kysyntää. K-kauppiaat voivat ostaa tuotteita suoraan tuottajilta kauppansa valikoimaan ja he hakevatkin aktiivisesti asiakkaita kiinnostavia uutuustuotteita lähi- ja pientuottajilta.

Oletko pientuottaja tai kuvaako lähiruoka yritystäsi? Ehdota meille tuotettasi myyntiin ja selvitetään yhdessä yhteistyömahdollisuuksia! Jokaisen tuottajan kanssa haemme ne yhteistyötavat, jotka sopivat tilanteeseen kaikkein parhaiten.

Kiinnostuitko?

Yhteistyö K-ryhmän päivittäistavarakaupan kanssa avaa monia mahdollisuuksia. Jos kiinnostuit laajentamaan jakelukanaviasi, ota yhteyttä meihin. Selvitetään ja kartoitetaan yhdessä tulevaisuuden mahdollisuudet yhteistyölle!

Arvioimme yhdessä tavarantoimittajan kanssa jokaista tuotetta tapauskohtaisesti ja selvitämme tuotteen mahdolliset menestymismahdollisuudet K-ruokakauppojen hyllyllä.

Lähetä sähköpostia meille osoitteeseen:
lahiruoka@kesko.fi

Voit myös olla yhteydessä suoraan oman alueesi K-kauppiaisiin ja ehdottaa tuotteitasi suoraan heille.

Lähiruokatreffit tuovat yhteen pientuottajat ja K-kauppiaat 

Lähiruoan tietä kaupan hyllyille on jo vuosia vauhditettu K-ryhmässä Lähiruokatreffeillä eri puolilla Suomea. Lähiruokatreffien tarkoituksena on saattaa yhteen kaupan alan ammattilaiset sekä lähi- ja pientuottajat.

Vuosina 2014–2023 on järjestetty 40 Lähiruokatreffit 19 eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Tapahtumissa on ollut yhteensä 650 eri tuottajaa esittelemässä tuotteitaan sekä 1700 kaupan edustajaa tutustumassa ja tekemässä kauppaa.

’’Suomalainen ruoka ja alkutuotanto on meille tärkeä asia. Haluamme auttaa yrittäjiä kaupallistamaan tuotteitaan ja saamaan niitä kauppojen valikoimiin. Kauppiaat antavat lähi- ja pientuottajille myös arvokasta palautetta esimerkiksi tuotteiden jatkokehitystä varten", K-ryhmän päivittäistavarakaupan vastuullisuusjohtaja Timo Jäske kertoo.

Lähiruokatreffit-Helsinki-2022-970px.png

Takaisin ylös