Pirkka-tuotteiden ravintosisällön uudistaminen

Yksi K-ryhmän terveellisyystiekartan tavoitteista on vähentää suomalaisten lisätyn suolan, sokerin ja tyydyttyneen rasvan saantia.

Osana K-terveellisyystiekarttaa on käynnistetty työ noin 150 Pirkka- ja Pirkka Parhaat -tuotteen ravintosisällön uudistamiseksi eli reformuloimiseksi. Tuotteet uudistetaan vuoden 2025 loppuun mennessä siten, että niiden sisältämän suolan, sokerin ja tyydyttyneen rasvan määrää vähennetään.

Ravintosisältöä uudistetaan etenkin arjen perustuotteissa, jolloin asiakkaiden suolan, sokerin ja tyydyttyneen rasvan saanti vähenee lähes huomaamatta. Halutessaan K-ruokakauppojen asiakkaat pystyvät vertaamaan ostoksiaan kansallisiin ravitsemussuosituksiin suolan ja sokerin osalta K-Ruoka-sovelluksen K-Ostokset-palvelussa.

Yhdestä asiasta tuotteiden uudistamisessa ei tingitä: niiden tulee maistua herkullisilta.

Numeeriset tavoitteet

Reformuloinnin tavoitteena on vähentää myydyistä Pirkka- ja Pirkka Parhaat -tuotteista vuositasolla 200 000 kg sokeria, 50 000 kg suolaa ja 50 000 kg tyydyttynyttä rasvaa.

Tavoitteiden eteneminen

Useiden tuotteiden ravintosisältöä on jo päivitetty terveellisemmäksi. Vuoden 2023 loppuun mennessä omien merkkien tuotteista oltiin vähennetty vuoden 2021 lähtötasoon verrattuna 109 319 kiloa sokeria (55 % tavoitteesta), 16 846 kiloa suolaa (34 % tavoitteesta) sekä 37 269 kiloa tyydyttynyttä rasvaa (75 % tavoitteesta).

Takaisin ylös