Toimialat

Kesko toimii kolmella toimialalla: päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa.

Päivittäistavarakauppa

K-ryhmä on Suomen toiseksi suurin päivittäis­tavarakaupan toimija. Päivittäisestä asiakaskokemuksesta vastaavat noin 1 000 itsenäistä K-ruokakauppiasta. K-ruokakauppoja on Suomessa noin 1 200 ja niissä käy päivittäin noin 1,2 miljoonaa asiakasta. Yli 500 kauppaa tarjoaa lisäksi verkkokaupan palvelua. K-ruokakaupan ketjuja ovat K-Citymarket, K-Supermarket, K-Market ja Neste K -liikenneasemat. K-Ruoka-verkkokaupan myynti kasvoi vuonna 2021 14,2 % ja se on markkinajohtaja Suomessa. Kespro on Suomen johtava foodservice-palvelujen tarjoaja.

Rakentamisen ja talotekniikan kauppa

Rakentamisen ja talotekniikan kauppa toimii seitsemässä maassa: Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Rautakauppatoimintoja Baltiassa ja Valko-Venäjällä hoitaa yhteisyritys Kesko Senukai. Kauppoja on yhteensä noin 500. Ketjujamme ovat teknisen tukkukaupan asiakkaita palveleva Onninen sekä ammattirakentajia ja kuluttaja-asiakkaita palvelevat K-Rauta, Byggmakker ja K-Bygg. Toimialaan kuuluu myös urheilukauppa, jonka ketjuja ovat muun muassa Intersport ja Budget Sport.

Autokauppa

Kesko toimii Volkswagen-, Audi-, SEAT-, CUPRA-, Porsche- ja Bentley-henkilöautojen sekä Volkswagen Hyötyautojen ja MAN-kuorma-autojen maahantuojana ja jälleenmyyjänä Suomessa sekä SEATin ja CUPRAn osalta myös Baltiassa. K-Auton edustamien merkkien markkinaosuus Suomessa vuonna 2021 oli 17,3 % (henkilö- ja pakettiautot). Keskon omat vähittäismyyntipisteet ja itsenäiset jälleenmyyjät toimivat uusien ja käytettyjen autojen kauppiaina ja tarjoavat huolto- ja jälkimarkkinointipalveluja 71 liikkeessä eri puolella Suomea.

Takaisin ylös