Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelu

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelu on Kaupan liiton ja PAM:n tukema kesäharjoittelujakso, joka on tarkoitettu peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille, TUVA- ja TELMA- koulutuksiin osallistujille ja lukiolaisille (ei ylioppilaiksi valmistuneille), jotka eivät aikaisemmin ole olleet työssä kaupan alalla lukuun ottamatta mahdollisia aikaisempia tutustumisjaksoja. Vuosittain noin 650 Tutustu ja tienaa -nuorta tutustui kaupan töihin K-ryhmässä.

Vuonna 2022 harjoittelun kesto on kaksi viikkoa (10 työpäivää) ja se voidaan sijoittaa 1.6.-31.8.2022 väliselle ajalle. Työaika on maksimissaan 6h päivässä ja se sijoittuu ma-pe kello 8-18 välille.

Harjoittelijalle maksetaan palkkaa 380€.

Tutustu ja tienaa -paikkaa kannattaa käydä kysymässä vaikka oman kotisi lähellä olevasta K-kaupasta. Siellä toimii kauppiasyrittäjä, joka päättää, pystyykö hän ottamaan Tutustu ja tienaa -nuoria sillä hetkellä kauppaansa.

Kun menet kauppaan, ota mukaan työhakemus, jossa kerrot itsestäsi ja jossa on kerrottu yhteystietosi. Muista myös positiivinen ja oma-aloitteinen asenne. 

Tsemppiä kesäharjoittelupaikan etsimiseen!

K-ryhmässä tämän mallin ehdot koskevat toimipisteitä, joita koskee kaupan alan työehtosopimus. Esimerkiksi K-Autossa käytössä on autoalan työehtosopimuksen mukainen malli.

Lue lisää

Takaisin ylös