GMO-linjaus

Kesko seuraa geenitekniikan käyttöä koskevaa keskustelua, tutkimusta ja lainsäädännön kehitystä. Keskon valikoimissa ei ole GMO-elintarvikkeita.

 

Geenitekniikan käytöstä elintarviketuotannossa on säädetty suoranaisesti kahdella asetuksella. Asetuksella muuntogeenisistä elintarvikkeista ja rehuista (EY 1829/2003) on säädetty, että tuotteeseen on tehtävä geenitekniikan käytöstä kertova merkintä, jos tuote sisältää muuntogeenisiä organismeja tai niistä valmistettuja ainesosia. Merkintää ei kuitenkaan ole tehtävä, mikäli geenimuunneltua organismia tai siitä valmistettua ainesosaa esiintyy satunnaisesti ja tahattomasti enintään 0,9 % sen käyttömäärästä. Asetuksella EY 1830/2003 säädetään puolestaan geenimuunneltua alkuperää olevien organismien jäljitettävyydestä.

Kesko seuraa geenitekniikan käyttöä koskevaa keskustelua, tutkimusta ja lainsäädännön kehitystä. Huomiota kiinnitetään erityisesti kuluttajille mahdollisesti lisäarvoa tarjoaviin tuotteisiin. Tällainen voisi olla esimerkiksi soija, josta on poistettu tyypillisimmät allergeenit.

Keskon valikoimissa ei ole muuntogeenisiä elintarvikkeita tai muuntogeenisiä ainesosia sisältäviä elintarvikkeita.

Kannanotto geenitekniikkaan on julkaistu 22.11.1999.

Takaisin ylös