Miikka Lavanto ja Jutta Leino kauppiaiksi K-Supermarket Itäpoijuun

Miikka Lavanto ja Jutta Leino jatkavat kauppiasuraansa kesän jälkeen Uudessakaupungissa. He aloittavat 1. elokuuta kauppiaina K-Supermarket Itäpoijussa.

Miikka Lavanto kertoo, että hän ja puolisonsa Jutta Leino ottavat innoissaan vastaan uuden kauppapaikan Uudessakaupungissa, joka sijaitsee lähellä kauppiasparin kotikaupunkia Raumaa.

”Vaasa otti meidät vastaan upeasti ja tykästyimme kaupunkiin, mutta on mukava päästä muuttamaan takaisin Rauman suuntaan, jossa meillä on perhettä ja tukiverkot lähellä.”

Lavanto sanoo, että K-Supermarket Itäpoijussa on isot saappaat täytettävänä.

Lehdon kauppiasperhe on tehnyt valtavan hienoa työtä kaupalla. Toivon, että voin täyttää saappaat ja heidän jättämäänsä aukkoa omalla tuorepuolen osaamisellani. Haluamme ainakin pitää samantasoisena tai jopa parantaa kaupan herkkutoria, joka on kaupan keulakuva. Kala- ja lihatiskin pidämme arvoisessaan kunnossa, se on yksi kaupan ykkösjuttuja.”

Uusien kauppiaiden myötä valikoimaan tulee lisää itse tehtyjä valmisruokavaihtoehtoja ja runsaasti salaatteja. Lämmin lounastiski uudistetaan kokonaan ja siihen tulee laaja kirjo lounasvaihtoehtoja. Myös jo nyt runsas hedelmä- ja vihannesosasto saa uusia kalusteratkaisuja, jotta sinne luodaan lisää torimaisuutta.

Yhteisöllisyys ja oleminen aktiivinen osa paikallista yhteisöä on uusille kauppiaille tärkeää.

”Itäpoiju on ollut jatkuvasti kehittyvä kauppa. Haluamme olla kauppiaina ne tutut kasvot kaupalla, joille on helppo tulla juttelemaan. Toivomme, että uudet asiakkaamme tulevat heti kertomaan meille kehitysideoita, otamme kaiken palautteen ilolla vastaan. ”

Yhteisöllisyys on näkynyt Lavannon ja Leinon nykyisessä kauppapaikassa muun muassa paikallisen jalkapalloseuran tukemisena, jossa parin esikoinen myös pelaa. Yhteistyötä paikallisten urheiluseurojen kanssa kauppiaspari aikoo jatkaa myös Uudessakaupungissa.

Kauppiaat suunnittelevat järjestävänsä K-Supermarket Itäpoijussa paljon tapahtumia ja teemapäiviä. Esimerkiksi nykyisestä kaupasta tutut Euron päivät aiotaan tuoda myös Uuteenkaupunkiin. Vastuullisuus näkyy kaupan päivittäisessä toiminnassa monin tavoin. Muun muassa ruokahävikkiä lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen ja parkkipaikalta löytyvät sähköautojen latauspisteet.

Kaupalla järjestetään avajaiset loppukesän aikana. Ensin kauppiaspari haluaa tutustua kunnolla uuteen henkilökuntaansa, jonka kanssa yhdessä kauppaa kehitetään entisestään.

”Vaihto sopii hyvin tähän elämänvaiheeseen koko perheellemme”

Elokuu on jännittävää aikaa kauppiasparille myös henkilökohtaisessa elämässä, sillä he odottavat kolmannen lapsensa syntyvän silloin. Parilla on entuudestaan ekaluokkalainen Rasmus sekä yksivuotias Julius. Kun Jutta palaa vanhempainvapaalta takaisin kaupan töihin, hän ottaa vastuulleen kaupan markkinointia ja työvuorosuunnnittelua.

Kauppiasperheen vapaa-aika kuluu pitkälti ekaluokkalaisen pojan jalkapalloharrastuksen parissa ja luonnossa liikkuen. Myös kalastus, marjastus ja sienestys ovat lähellä sydäntä.

Lavanto lähettää kiitoksensa nykyisille asiakkaille ja henkilökunnalle:

”Kiitos ihanille vaasalaisille asiakkaillemme ja upealle henkilökunnallemme! Päätös lähteä Vaasasta ja luopua hienosta porukasta oli vaikea. Meillä on ollut timanttinen tiimi, jonka kanssa olemme saaneet kehittää kauppaa yhdessä. Poikkeamme varmasti moikkaamaan, kun Vaasassa päin liikumme.

Miikka Lavanto aloitti kaupan alalla työt vuonna 2011 Rauman K-Citymarketissa. Oma kauppiasura alkoi vuonna 2019 Porissa, jossa hän otti haltuunsa kaksi K-Marketia: Otavankadun ja Sirkustorin. Vuotta myöhemmin uusi K-Market Karhunpesä avattiin, ja siitä Lavanto sai kolmannen kaupan. Alkuvuodesta 2022 tarjoutui mahdollisuus lähteä Vaasaan K-Supermarket Wasan kauppiaaksi, josta tie jatkuu elokuussa Uuteenkaupunkiin. Miikkalla on kaupallinen peruskoulutus ja hän on suorittanut kaupan esimiehen erikoisammattitutkinnon ja K-ruokakauppiasvalmennuksen. Jutta Leinon tausta on terveydenhuoltoalalta.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös