Suklaahyllyllä ei kitsastella – näin Suomi kattaa pääsiäispöydän

Perinteiset ruuat pitävät pintansa pääsiäispöydässä. Karitsaa on tarjolla monessa muodossa. Suklaa maistuu suomalaisille – pääsiäisenä myydään pari miljoonaa sesonkisuklaata. Perinteisten yllätysmunien rinnalle ovat nousseet erilaiset täytemunat. Suklaamunien ja -pupujen myyntihuippu osuu palmusunnuntaita edeltäviin päiviin.  

Pääsiäisen juhlapöydästä löytyvät tänäkin vuonna ikisuosikit, kuten karitsa ja suklaamunat. Vaikka hinta on K-ryhmän kyselytutkimuksen* mukaan tällä hetkellä merkittävä tekijä arjen ruokaostoksilla, sesonkijuhliin panostetaan.   

”Karitsa on pääsiäispöydän suosikki. Sitä saa monessa muodossa, jolloin voi valita omalle kukkarolle parhaiten sopivan vaihtoehdon. Suosituimpia ovat karitsan paahtopaisti, viulu, potka ja sisäfileet sekä pakastettuna myytävä luuton paisti”, kertoo Keskon päivittäistavaratoimialan tavarakaupan johtaja Harri Hovi.  

”Tarjoukset kiinnostavat monia: jopa 89 prosenttia seuraa kyselytutkimuksemme mukaan tarjouksia ja ostaa tarjoustuotteita. Siksi varmistamme, että K-ruokakaupoista löytyy tarjouksia ja edullisia vaihtoehtoja kaikkiin sesonkeihin, nyt pääsiäiseen”, sanoo Hovi.  

Suklaa maistuu – ja uutuuksia kokeillaan innokkaasti  

K-ryhmän myyntidatan mukaan suklaamunissa sekä tutut brändit että erilaiset uutuudet ja variaatiot suosikeista kiinnostavat asiakkaita. Valikoima monipuolistuu vuosi vuodelta. Vuonna 2023 pääsiäisen sesonkisuklaita eli suklaamunia ja esimerkiksi suklaapupuja myytiin huimat 2,4 miljoonaa kappaletta palmusunnuntaita edeltävän lauantain ja toisen pääsiäispäivän välillä.  

”Suklaamunat ovat herätteellinen tuote, ja niitä ostetaan pitkälti oman toiveen mukaan ennemmin kuin hinnan määrittämänä. Perinteisten yllätysmunien rinnalle ovat nousseet erilaiset täytemunat, kuten Pätkis- ja Dumle-moussemunat (110 g). Tämän vuoden uutuuksista myynti on lähtenyt hyvin liikkeelle muun muassa Kinder Love Easter -suklaasydämissä, Kiroileva siili -suklaamunissa (60 g) ja Barbie-yllätyssuklaamunissa (110 g). Myös kausipussit, jotka sisältävät esimerkiksi minimunia tai patukoita, päätyvät usein ostoskoriin”, kertoo Hovi.   

K-ryhmän myyntidatan perusteella helmi–toukokuun 2023 myydyimmät pääsiäismunat aakkosjärjestyksessä: 

  • Kinder Surprise 20 g (tavallinen, pinkki ja ripustettava)  

  • Kinder Maxi Surprise 100 g 

  • Marabou Eggs 128 g Oreo 

  • Mignon muna 52 g (1-pack ja 4-pack)  

  • Panda suklaamuna 20 g. 

Lähde: K-ryhmän myyntidata tarkastelujaksolla 27.3.–10.4.2023. 

*K-Barometri -kyselytutkimus, helmikuu 2024, N=686–710.  


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös