Kevät näkyy pääsiäispöydässä – näitä reseptejä Suomi suosii

Pääsiäinen aloittaa kevään, ja se näkyy juhlapöydässä raikkautena ja värien käyttönä. K-Ruoan reseptidata kertoo, että suosikkiresepteistä löytyy pääsiäisenä sekä perinteitä että uutuuksia. Tämän pääsiäisen hitiksi ennustetaan täytettyjä suklaamunia ja sitruunatiramisua.  

Pääsiäisenä herkutellaan perinteisillä ruoilla, kuten karitsalla eri muodoissaan sekä suklaalla. Pääsiäispöytään etsitään piristystä myös värikkäillä ruoilla. 

”Kevät näkyy pääsiäisen reseptiikassa ja ruokiin kaivataan väriä ja raikkautta. Viime vuonna esimerkiksi suosituimpien jälkiruokareseptien listalla suklaan lisäksi olivat mangojuustokakku, rahkapiirakka ja rahkapullat”, kertoo K-Ruoan reseptien parissa työskentelevä Senior Content Specialist Laura Vasile Keskolta. 

K-Ruoka.fi-sivustolta löytyy 400 K-koekeittiön testaamaa pääsiäisreseptiä. Perinteiset suosikit kiinnostavat, kuten karitsanpaisti ja paahtopaisti sekä valkosipuliperunat. Usein lisukkeeksi valitaan raikas salaatti. Perinteisten ruokien rinnalla moni kokeilee myös jotain uutta. 

“Perinteisiäkin reseptejä päivitetään säännöllisesti ja niihin voidaan yhdistää jokin trendaava mauste tai sesongin raaka-aine. Tänä vuonna karitsan paahtopaisti kruunataan herkullisella feta-minttutäytteellä. Suosittelen myös testaamaan värikkään salaatin jogurttipedillä”, Vasile sanoo.  

Onko sitruunatiramisu tämän vuoden hitti?  

Pääsiäisreseptejä haetaan eniten aivan juhlan kynnyksellä. Viime vuonna pääsiäisen reseptiklikit* korostuivat kiirastorstaina ja pitkäperjantaina.  

”Luomme vuosittain noin 10 uutta pääsiäiseen sopivaa reseptiä. Tänä vuonna niistä löytyy esimerkiksi sitruunatiramisu sekä suklaamoussella täytetyt suklaamunat. Sitruunatiramisu on keväisempi versio klassikkojälkiruoasta ja ennustamme siitä hittiä”, sanoo Vasile. 

Viime vuonna K-Ruoan hittiresepti oli sitruuna-marenkijuustokakku ja sitä edellisenä pääsiäisjälkiruoka, joka on muutamasta raaka-aineesta lasiin valmiiksi koottava herkku.  

Uutuusreseptien lisäksi K-Ruokaan kerätään myös ohjeita, joilla voi hillitä hävikkiä suuren ruokajuhlan jälkeen. Näistä Vasile suosittelee esimerkiksi karitsapita-reseptiä ja keitetyistä perunoista tehtävän litistettyjen parmesaaniperunoiden ohjetta. 

*Lähde: K-Ruoka.fi -sivulle tulevat verkkokävijät 

K-Ruoan pääsiäisreseptit: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/paasiainen 

 


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös