Onninen nostaa tuotevalikoimastaan esille vastuullisimmat tuotteet viidessä kategoriassa

ONNISEN LEHDISTÖTIEDOTE 4.4.2024 Teknisen tukkukaupan tuotteisiin kohdistuu suuri määrä erilaisia vastuullisuusvaatimuksia, sertifikaatteja ja EU-säädöksiä. Onnisen tuore vastuullisuusluokitus on suunniteltu helpottamaan asiakkaiden vastuullisia tuotevalintoja: vastuullisimmat tuotteet on nykyään merkitty Onnisen verkkokaupassa tunnuksilla, jotka kuvaavat tuotteen vastuullisuusominaisuuksia.

”Olemme tehneet erittäin laajasti yhteistyötä tavarantoimittajiemme kanssa kerätäksemme tuotteistamme kaiken keskeisen vastuullisuustiedon. Tätä tietoa olemme peilanneet muun muassa EU-säännöksiin sekä tärkeimpiin ympäristömerkkeihin  ja merkinneet valikoimamme vastuullisimmat tuotteet viidellä eri tunnuksella: energiatehokkuus, veden säästö, terve rakennus, vastuullisemmin tuotettu ja kiertotalous”, Onnisen vastuullisuuspäällikkö Hannu Pekuri kertoo.

Eri kategorioiden tuotteet on merkitty Onnisen verkkokaupassa havainnollisilla tunnuksilla. Tavoitteena on, että vastuullisimmat tuotteet on mahdollisimman helppo tunnistaa.

”Keskeistä on, että Onnisen vastuullisuusmerkinnät perustuvat olemassa oleviin, yleisesti hyväksyttyihin vastuullisuusmääritelmiin. Esimerkiksi keittiöhana on saanut veden säästöstä kertovan tunnuksen, mikäli se täyttää EU-vaatimusten mukaisen vedenkulutuksen maksimiarvon 6 litraa / minuutti.”

Työ vastuullisten tuotteiden tunnistamiseksi jatkuu Onnisella.

”Vastuullisuustietojen määrä tuotteissa lisääntyy koko ajan sitä mukaa, kun sekä asiakkaiden vaatimukset, yritysten pyrkimykset että lisääntyvä sääntely ohjaavat kohti yhtä selkeämpiä ja yhteismitallisempia vastuullisuusmääreitä. Vielä on paljon tehtävää, ja myös meidän työmme on vasta alussa”, Pekuri kuvaa.

K-ryhmään kuuluva Onninen on tehnyt vastuullisten tuotteiden tunnistamisessa ja merkitsemisessä yhteistyötä K-Raudan kanssa, ja vastaavat merkinnät löytyvät myös K-Raudan verkkokaupasta.

Lisätietoja:

Onnisen vastuullisuuspäällikkö Hannu Pekuri

Yhteydet: K-ryhmän viestintä, puh. +358 1053 50200, viestinta@kesko.fi  

Lue lisää Onnisen vastuullisista tuotteista: www.onninen.fi   


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös