Tapamme työskennellä

K on uudistuva kaupan alan yhtiö, ja haluamme olla alan suunnannäyttäjä. Olemme arjen kumppani, mutta myös rakenteiden uudistaja. Uudistuminen vaatii meitä kehittämään jatkuvasti omaa osaamistamme, kulttuuriamme ja työn tekemisen tapoja.

Vaikka muutosmatkamme toimialamme huipulle on vielä alkumetreillä, se näkyy jo kaikessa tekemisessämme. Meitä yhdistää innovatiivinen ja kokeileva asenne, mikä tekee työstä K-ryhmässä innostavaa ja uudistuvaa. Vastuullisuus on K-ryhmässä jokapäiväistä työtä, ja autamme myös asiakkaitamme tekemään hyviä ja kestäviä valintoja.

Vastuullisuus ohjaa työtämme

K Code of Conduct -toimintaohjeet linjaavat yhteiset suuntaviivat kaikkien keskolaisten ja yhteistyökumppanien työlle.

Kaksitoista toimintaohjetta sisältävä K Code of Conduct kertoo esimerkkien avulla, mitä henkilöstöltä ja yhteistyökumppaneilta odotamme liittyen muun muassa ihmisoikeuksiin, ympäristön huomiointiin ja reiluun kilpailuun.

Vastuullisuustyömme ydin on hankinnan läpinäkyvyys, ilmastonmuutoksen hillitseminen ja ympäristöstä huolehtiminen. Osoituksena tekemästämme vastuullisuustyöstä Kesko on arvioitu useana vuonna Global 100 -listalla maailman vastuullisimmaksi kaupan alan yritykseksi, tänä vuonna meidät arvioitiin maailman vastuullisimmaksi ruokakaupaksi.

Meillä saat olla oma ainutlaatuinen itsesi

Haluamme olla innovatiivinen ja kehittyvä työyhteisö, jossa kaikkien on hyvä olla oma ainutlaatuinen itsensä. Uskomme, että erilaisuus on rikkaus, ja kun työskentelemme yhdessä toisiamme arvostaen sekä yhteisiä periaatteita noudattaen, olemme parempia. Tiedostamme, että moninaisen ja aidosti mukaanottavan työyhteisön eteen pitää tehdä jatkuvaa määrätietoista työtä ja tähän panostamme myös tulevaisuudessa.

Olemme K:ssa sitoutuneet tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen kaikessa toiminnassamme. Tämän sitoumuksen toteutumiseen meillä ottaa kantaa muun muassa konsernimme tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusryhmä, johon kaikki halukkaat työntekijämme voivat liittyä.

 

Takaisin ylös