Global 100 -tulokset: Kesko nousi maailman vastuullisimmaksi päivittäistavarakaupan yritykseksi – ainoana maailmassa jo 20 vuotta vastuullisimpien yritysten listalla

Kesko on valittu maailman vastuullisimmaksi päivittäistavarakaupan yritykseksi vuoden 2024 Global 100 -listalla. Kokonaislistalla Kesko teki huiman nousun sijalle 29. Kesko on maailman ainoa yritys, joka on valittu maailman vastuullisimpien yritysten listalle joka vuosi listan perustamisesta eli vuodesta 2005 alkaen.

Maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listan on julkaissut 20 vuoden ajan kanadalainen Corporate Knights. Yksi keskeinen vastuullisuusarvioinnissa tarkasteltava osa-alue on se, mitä yritys tekee ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja päästöjensä vähentämiseksi.

Erityisesti päivittäistavarakaupan yritysten arvioinnissa suuri painoarvo on ilmastoteoilla, kestävillä investoinneilla ja kestävillä valikoimilla. Arvioinnissa tarkastellaan esimerkiksi sitä, kuinka paljon yritys investoi päästöttömään energiaan ja kuinka suuri osa kaupan valikoimista on kasviperäisiä tuotteita.

”Uskon, että Keskon sijoitusnousun taustalla on jatkuva edistyminen kaikilla vastuullisuuden osa-alueilla. Sitouduimme juuri asettamaan koko arvoketjua koskevat, pitkän aikavälin nettonollapäästötavoitteet. Panostamme myös erityisen paljon kauppojen energiatehokkuuteen ja lisäämme kestävien tuotteiden määrää valikoimissamme”, sanoo Keskon vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Riikka Joukio.

Keskon vastuullisuuden visiona on mahdollistaa asiakkaiden vastuulliset valinnat edistämällä muutosta koko arvoketjussa. Keskon päivittäistavarakaupassa on vuoden 2023 aikana keskitytty ruokahävikin vähentämiseen, uusien kiertotaloustuotteiden luomiseen sekä asiakkaiden terveellisten valintojen tukemiseen. Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa on haastettu tavarantoimittajia asettamaan päästövähennystavoitteita ja tehty vastuullisista valinnoista helpompia tunnistamalla valikoimasta vastuulliset tuotteet. Autokaupassa on edistetty puhtaampaa liikennettä vähäpäästöisemmällä autokannalla ja K-Lataus -verkoston vahvalla kehittämisellä.

Kesko nousi Global 100 -listalla tänä vuonna maailman parhaaksi päivittäistavarakaupan yritysten sarjassa (Consumer Staples) ja kokonaislistan sijalle 29 (vuonna 2023: sija 74). Listalle valittiin Suomesta tänä vuonna Keskon lisäksi Elisa, Neste ja Nordea.

Maailman 100 vastuullisinta yritystä valittiin yli 6 700 pörssiyritystä koskevan vastuullisuusarvioinnin perusteella. Yritysten vastuullista toimintaa arvioitiin 33 erilaisella ympäristövastuun, sosiaalisen vastuun ja hyvän hallinnon mittarilla.

Corporate Knights Inc.:n muodostaa kestävään liiketoimintaan erikoistunut Corporate Knights -lehti sekä tutkimusyksikkö, joka tuottaa yritysten vastuullista toimintaa arvioivia listauksia ja reittauksia.

Vuoden 2024 Global 100 -lista 

2024_grey_400 px.png


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös