K-ryhmä, Paulig ja Globe Hope käynnistivät Suomen ensimmäisen kahvipakkausten kiertotalouskokeilun: Yhteistyössä kahvipakkauksille uusi elämä

K-ryhmä, Paulig ja Globe Hope ovat yhdistäneet voimansa Suomen ensimmäisessä kahvipakkausten keräyspilotissa, jossa tuodaan kahvipakkauksille uusi elämä. Kesäkuussa käynnistyneessä pilotissa on mukana viisi K-Supermarketia, joihin kuluttajat voivat palauttaa tyhjiä kahvipakkauksiaan. Kahvipakkaukset toimitetaan Globe Hopelle, joka valmistaa niistä uusia kierrätystuotteita. Sen, mitä tuotteita kierrätysmateriaalista valmistetaan, pääsevät päättämään kuluttajat.

K-ryhmän, Pauligin ja Globe Hopen yhteisessä kiertotalouskokeilussa kahvipakkauksia kerätään kesäkuusta vuoden loppuun asti Nummelan, Lohja Lempolan, Karkkilan, Vihdin ja Veikkolan K-Supermarketeissa, joista tyhjät pakkaukset toimitetaan Globe Hopelle. Kerätyistä kahvipakkauksista valmistetaan kierrätystuotteita, jotka tulevat syksyn aikana myyntiin edellä mainittuihin K-Supermarketeihin sekä Pauligin ja Globe Hopen verkkokauppoihin.

”Maailman vastuullisimpana kaupan alan yrityksenä kehitämme ja otamme käyttöön K-ryhmässä jatkuvasti uusia tapoja edistää kiertotaloutta sekä omassa toiminnassamme että asiakkaidemme arjessa. Suomalaiset ovat maailman kovinta kahvinjuontikansaa ja nyt käynnistyvä kahvipakkauksien kierrätysyhteistyö on erinomainen esimerkki innovatiivisesta, asiakkaidemme arkeen vahvasti kytkeytyvästä kiertotalouskokeilusta”, sanoo K-ryhmän päivittäistavarakaupan vastuullisuuspäällikkö Timo Jäske.

Kiertotalouspilottia voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnuksilla #kahvipakkauksenuusielämä ja #kahvipakkauskiertoon. Kaikki Pauligin tyhjät kahvipakkaukset voi kierrättää kampanjan keräysastioiden ohella myös tavalliseen muovinkeräykseen tai sen puuttuessa sekajätteeseen, jolloin pakkaus hyödynnetään energiana.

Kahvipakkauksien uusi elämä

Takaisin ylös