Uutta K-Ruoka-sovelluksessa: vitamiinilaskenta avaa oman ostoskorin vitamiinitasot

K-Ruoka-sovelluksessa on nyt uusi ominaisuus: vitamiinilaskenta. Se näyttää, sisältävätkö K-Plussa-kortilla tehdyt ruokaostokset tarpeeksi yleisimpiä vitamiineja. Ominaisuus on ainutlaatuinen suomalaisen sovelluskehityksen rintamalla ja monipuolistaa jo aiemmin sovelluksesta löytyneitä 12 terveellisen ravinnon suositusta. 

Uuden vitamiinilaskennan idea on, että se näyttää, sisältävätkö K-ruokakaupoista K-Plussa-kortilla tehdyt ruokaostokset tarpeeksi yleisimpiä vitamiineja verrattuna kansallisiin ravitsemussuosituksiin. Lisäksi sovellus tarjoaa vinkkejä, millaisesta ravinnosta yleisimpiä vitamiineja voi saada. K-Ruoka-sovellus on ainoa suomenkielinen sovellus, joka tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden tällaiseen vitamiinilaskentaan.  

”Vitamiinilaskenta avaa uuden ulottuvuuden omien ruokaostosten tarkasteluun. Se monipuolistaa jo aiemmin sovelluksesta löytyneitä 12 terveellisen ravinnon suositusta,” kertoo K-Ruoka-sovelluksen kehityksessä mukana ollut lääkärikeskus Aavan ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen.  

​Sovellus laskee esimerkiksi A-, C- ja D-vitamiinien pitoisuuksia. Vitamiinilaskennassa tuotteiden vitamiinitiedot perustuvat eri tavarantoimittajien ilmoittamiin tietoihin tai Finelin tuotetietoihin. Tuotedataa kehitetään jatkuvasti. 

”Mitä monimutkaisempi tuote, sitä haastavampaa sen vitamiinilaskenta on. Esimerkiksi monesta raaka-aineesta valmistetun mikroaterian vitamiinitiedot ovat vähemmän tarkkoja kuin vaikkapa yksittäisen hedelmän. Silti suuntaa-antavakin tieto on hyödyllistä, kun pohtii omaa ostoskoria. Kannustamme syömään suositusten mukaan ja vitamiinilaskenta antaa siihen eväitä,” Laatikainen avaa uuden ominaisuuden taustoja.   

Parempia valintoja jo kaupassa – ja K-Plussa-kortin avulla 

K-ryhmän Ruokailmiöt 2023 -tutkimuksen mukaan* 61 prosenttia suomalaisista kokee, että monipuolisesti syöminen on tärkeimpien asioiden joukossa oman kehon ja mielen hyvinvointia tukevassa ruokavaliossa.  

”Hyvinvointia edistävä syöminen on monen tavoite, mutta se voidaan kokea samalla haastavaksi. Haluamme auttaa asiakkaitamme tekemään terveellisiä ja omien arvojen mukaisia valintoja helposti jo kaupassa. Siksi kehitämme K-Ruoka-sovellusta jatkuvasti. Vitamiinilaskenta on uusin esimerkki tästä,” ​sanoo K-ryhmän datasta, analytiikasta ja kanta-asiakkuuksista vastaava johtaja Minna Vakkilainen.  

Vitamiinilaskenta toimii K-Ruoka-sovelluksen muista ominaisuuksista tutulla tavalla. Se hyödyntää dataa K-ruokakaupoista tehdyistä ostoksista, joiden maksun yhteydessä on käytetty K-Plussa-korttia. 

“K-Plussa on nykyään paljon muutakin kuin perinteinen kanta-asiakasjärjestelmä. Sen kenties tutuin hyöty ovat K-Plussa-korttia käyttämällä saadut tarjoukset, mutta korttia kannattaa näyttää kassalla myös siksi, että siten asiakkaan omalle K-Plussa-tilille kertyy tietoja ostoksista. Näistä tiedoista luomme K-Ruoka-sovellukseen asiakkaillemme aitoa hyötyä, kuten terveellisen ravinnon suosituksia tai vitamiinilaskennan sekä henkilökohtaisia etuja, joissa huomioidaan myös asiakkaan omat tavoitteet. Omakohtaisena esimerkkinä tällä viikolla eduistani löytyvät vähemmän suolaa sisältävät juustot”, Vakkilainen jatkaa.  

Vitamiinilaskenta täydentyy kevään aikana kivennäisainelaskennalla, joka näyttää, sisältääkö oma ostoskori tarpeeksi yleisimpiä kivennäisaineita.  

12 terveellisen ravinnon suositusta K-Ruoka-sovelluksessa  

K-Ruoka-sovelluksessa voi asettaa tavoitteita ja seurata, miten terveellisen ravinnon suositukset toteutuvat omassa ostoskorissa. Kun tavoitteita asettaa, sovellus suosittelee niitä tukevia reseptejä, vinkkejä, tuotteita ja etuja. Sovellus keskittyy 12 terveellisen ravinnon suositukseen, jotka perustuvat suomalaisiin ravitsemussuosituksiin.  

Terveellisen ravinnon suositukset kattavat seuraavat alueet:  

  1. Juurekset ja vihannekset 

  1. Hedelmät ja marjat 

  1. Kala ja äyriäiset 

  1. Viljatuotteet 

  1. Suola 

  1. Palkokasvit ja kasvisproteiinit 

  1. Kananmuna 

  1. Voi ja rasvat 

  1. Sokeri 

  1. Siemenet ja pähkinät 

  1. Maitotuotteet  

  1. Punainen ja prosessoitu liha.   

​*Lähde: K-ryhmän Ruokailmiöt 2023 -tutkimus, n= 998. Tutkimusaineisto on asuinpaikan, ikä- ja sukupuolijakauman suhteen väestöedustava. Tutkimusten toteutuksesta vastasi Frankly Partners. 


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös