Muovikasseja ostetaan K-kaupoista yhä harvemmin – epätodennäköisin ostaja on eläkeläinen

Muovikassien ostaminen ei ole lisääntynyt K-ryhmän ruokakaupoissa asiakasmäärien kasvun myötä. Vähiten muovikasseja ostetaan Ahvenanmaalla, Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa. Asiakasryhmistä useimmin muovikasseja ostavat sinkut ja nuoret parit – ja kaikkein harvimmin eläkeläiset.

”Vuosi sitten huhtikuussa päätimme hinnoitella muovi-, paperi- ja biohajoavat kassit saman hintaisiksi kaikissa K-ruokakaupoissa. Tavoitteena oli, että asiakkaidemme olisi entistä helpompaa valita jokin muu kuin muovikassi. Muutos on onnistunut. Biohajoavien kassien ja paperikassien myynti on lisääntynyt, ja myös kestokasseja ostetaan K-ruokakaupoista yhä enemmän. Muovikassien käyttö on samalla suhteellisesti vähentynyt: muovikassien myynninkehitys on pyöreät nolla prosenttia, vaikka asiakasmäärät ovat samaan aikaan kasvaneet”, kertoo K-ryhmän vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo.

Epätodennäköisin muovikassin ostaja on joko eläkeläinen tai aikuistalouteen kuuluva. Alueellisesti vähiten muovikasseja käy kaupaksi Ahvenanmaalla, Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa.

Asiakasryhmistä todennäköisimmin muovikasseja ostavat sinkut ja nuoret parit. Alueellisesti muovikasseja ostetaan eniten Kymenlaaksossa ja Pohjanmaalla. Kaikkein tyypillisimmin muovikasseja ostavat  asiakkaat, jotka valitsevat usein perustuotteet tutuilta ja tunnetuilta brändeiltä. Muovikassien lisäksi heidän ostoskoreissaan esiintyy usein helposti valmistettavia, tuttuja tuotteita, kuten valmishampurilaisia, kalapuikkoja ja edullisia kermajuustoja.

Kassi kuin kassi – epätodennäköisin ostaja on eläkeläinen

Paperikassin valitsee todennäköisimmin asiakas, joka valitsee usein laadukkaita ja terveellisiä elintarvikkeita sekä suosii ruuanlaitossaan eettisesti ja ekologisesti kestäviä vaihtoehtoja. Vaikka nuoret parit ostavat usein muovikasseja, päätyy myös paperikassi kuitenkin todennäköisimmin nuoren parin ostoskoriin. Alueellisesti paperikassi ostetaan todennäköisimmin joko Lapissa tai Ahvenanmaalla.

Muita kauppakasseja, kuten kesto- tai biokasseja, ostavat todennäköisimmin lapsiperheet ja yksinasuvat. Alueellisesti eniten muita kasseja ostetaan Ahvenanmaalla ja Kainuussa. Kuten muissakin kassityypeissä, kaikille K-ruokakaupoista myytäville kasseille on yhteistä se, että kaikkein epätodennäköisimmin niitä ostavat eläkeläiset.

Takaisin ylös