Kuuden tuotemittarin barometri paljastaa: Tämä on Suomen vappuisin maakunta

K-ryhmän myyntidata kertoo, että kuuden vapputuotteen alueellisia myynnin korostumia tarkasteltaessa Suomen vappuisin maakunta on Uusimaa. Tippaleipien rakastajat löytyvät Ahvenanmaalta, ja nakkeja napostellaan Etelä-Savossa. Nakkien myyntimäärä lähes kolminkertaistuu vappuna ja munkkien myyntimäärä on viisinkertainen. 

Vapun aattoa juhlitaan jälleen huhtikuun viimeisenä päivänä ja vappupäivää toukokuun ensimmäisenä päivänä. Vapun sesonkituotteiden parhaimmistoon kuuluvat herkkupuolelta munkit, tippaleivät ja nakit sekä kausikoristeista ilmapallot, serpentiinit ja vappuhuiskat. 

Kun näiden kuuden tuotteen maakunnittaisia myynnin korostumia tarkastellaan yhdessä, Suomen vappuisimman maakunnan kruunun saa Uusimaa, jossa tuotteita ostetaan vappuna ja hiukan sitä ennen suhteellisesti eniten. Barometrin toiselta sijalta löytyy Kanta-Häme ja kolmannelta sijalta Etelä-Karjala. 

Vappu näkyy siis kokonaisuudessaan eniten Etelä-Suomen ostoskoreissa, mutta eri maakunnissa korostuvat niiden omat tuotesuosikit. Uusimaa on ykkönen myös munkkien suhteellisessa menekissä. 

“Tuoreet munkit hallitsevat munkkimyyntiä suvereenisti, vaikka munkkeja ja donitseja ostetaankin paljon myös pakasteesta ja kylmäkaapeista. Kokonaisuudessaan munkkien myynti lähes viisinkertaistuu vappuna, verrattuna kuukauden takaiseen vastaavaan ajanjaksoon”, kertoo Keskon päivittäistavaratoimialan tavarakaupan johtaja Harri Hovi.    

Suhteellisesti eniten nakkeja ostetaan Etelä-Savossa ja tippaleivän suosio on suurimmillaan Ahvenanmaalla. Ilmapalloja, serpentiinejä ja vappuhuiskia taas ladottiin ostoskoreihin erityisesti Satakunnassa. Kokonaisuudessaan nakkien myynti lähes kolminkertaistuu vapun aikaan. 

“Tänä vuonna vappujuhlinnan ajoittuessa keskelle viikkoa, suurimmat herkkuostokset hoidetaan varmasti edellisenä viikonloppuna ja täydennyksiä brunsseille ja piknikeille tehdään aivan vappupäivään saakka. Tämän vuoden vappu-uutuuksista odotamme suurta suosiota muun muassa kullanvärisille ja suklaakuorrutetuille ph7 Gold -tippaleiville ja Fazerin paistopisteen Dumle-kuorrutetuille tippaleiville”, Hovi kertoo.    

Lähde: K-ryhmän myyntidata tarkastelujaksolla 28.4.–1.5.2023 ja 29.3.–1.4.2023. 


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös