K-ryhmän vähittäismyynti oli kasvoi alkuvuonna Kymenlaaksossa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 25.4.2024 K-ryhmän vähittäismyynti oli Kymenlaaksossa tammi-maaliskuussa yhteensä 68,7 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kasvoi 0,8 %.

Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 1,4 % ja oli 45,7 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 11,7 miljoonalla eurolla ja se pieneni 8,0 %. Auto- ja vapaa-ajan kaupan myynnin arvo oli 11,4 miljoonaa euroa, jossa kasvua oli 8,7 %.

”Myynnin kasvu näin vaisussa markkinatilanteessa kertoo siitä, että olemme onnistuneet tässä ajassa tarjoamaan asiakkaillemme hyödyllisiä palveluita ja ratkaisuja. Esimerkkinä tästä ovat K-Ruoka-sovelluksen nopeasti kasvavat käyttäjämäärät. Sovelluksen kautta asiakkaat ovat löytäneet suoraan kassalla saatavat, viikoittain vaihtuvat OmaPlussa-edut, joiden taloudellinen merkitys Plussa-korttilaiselle on jo tuntuva”, kommentoi Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Mika Sivula.

”Erityisen voimakkaasti suhdanne on heilutellut rakentamisen ja talotekniikan kauppaa, jossa myynnin lasku jatkui. Katseemme on kuitenkin suhdanteen yli ja sen osalta näkymä on positiivinen, rakentamisen ja korjaamisen tarve kun ei kuitenkaan ole hävinnyt mihinkään”, arvioi Mika Sivula luottavaisena.

”Autokaupan myynnin kasvu maakunnassa alkuvuonna oli mukavaa luettavaa. Vuosi 2024 on meille todellinen uusien mallijulkistusten juhlavuosi. Odotukset ovat korkealla ja K-Auton mallisto on erittäin kilpailukykyinen”, Sivula jatkaa.

Autoilun nopea muutos näkyy myös sähköautojen latauspalveluiden kysynnän nopeana kasvuna. Kuluvana vuonna Kesko jatkaa investointeja K-Latauksen verkoston kehittämiseksi. Katse on suurteholatauksessa tärkeiden kauppapaikkojen yhteydessä ja vilkkaasti liikennöityjen teiden varsilla. Tällä hetkellä 175 000:aa kirjautunutta asiakasta palvelee ympäri Suomen 300 latausasemaa ja niillä yli 1 500 latauspistettä.

Kymenlaaksossa Kotkan K-Citymarketilla ja K-Supermarketilla sijaitsee useita latureita. Myös Kouvolan K-Citymarket Veturissa sijaitsevalla asemalla hyvien yhteyksien varrella on useita latauspisteitä. Myös Kuusankoskella on suurteholatureita. www.k-lataus.fi


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös