Päivittäistavarakaupan myynti jatkoi alkuvuonna vahvaa kasvuaan Pirkanmaalla

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 25.4.2024 K-ryhmän vähittäismyynti oli Pirkanmaalla tammi-maaliskuussa yhteensä 235,2 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se oli viime vuoden tasolla.

Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 5,3 % ja oli 176,3 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti kävi 32,6 miljoonalla eurolla ja se pieneni 22,1 %. Auto- ja vapaa-ajan kaupan myynnin arvo oli 26,3 miljoonaa euroa ja se oli liki sama, kuin viime vuonna.

”Päivittäistavarakaupan myynti on edelleen kasvussa ja siihen voi olla tyytyväinen. Kaikkien K-ruokakaupan ketjujen myynnit olivat plussalla”, kommentoi lukuja Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Jari Alanen. ”K-Citymarket-ketjun kauppojen uudistaminen tuottaa tulosta. Uudistettuja ovat jo Lielahti, Linnainmaa, Turtola ja Pirkkala. K-Citymarket Ylöjärven uudistustyöt ovat meneillään ja jatkoa seuraa myös muiden ketjujen osalta.”

”Erityisen voimakkaasti suhdanne on heilutellut rakentamisen ja talotekniikan kauppaa, jossa myynnin lasku jatkui. Katseemme on kuitenkin suhdanteen yli ja sen osalta näkymä on positiivinen, rakentamisen ja korjaamisen tarve kun ei kuitenkaan ole hävinnyt mihinkään”, arvioi Alanen luottavaisena.

”Autokauppa käy samaa tahtia, kun viime vuonna. Vuosi 2024 on meille todellinen uusien mallijulkistusten juhlavuosi. Odotukset ovat korkealla ja K-Auton mallisto on erittäin kilpailukykyinen”, sanoo Jari Alanen.

Pirkanmaalla on useita kauppahankkeita. Onninen Mega Express avautui tällä viikolla Tampereen Sarankulmaan. Torstaina 25.4. avautuu uusi K-Market Meijeriranta Sastamalaan. Keskon logistiikkaterminaali avautuu Etelä-Hervantaan vaiheittain huhti-toukokuussa. K-Supermarket Kangasalan laajennustyöt ovat lähdössä liikkeelle. Lempäälän Ideaparkiin on avattu K-Auton vaihtoautomyymälä ja Ideaparkiin valmistuu myös uusi K-Citymarket, joka avautuu suunnitelmien mukaan 2025.

K-Ruoka-sovelluksen OmaPlussa-edut ovat vahvassa kasvussa

”Asiakkaat ovat löytäneet K-Ruoka-sovelluksen ja sieltä henkilökohtaiset edut. Suoraan kassalla saatavat, viikoittain vaihtuvat OmaPlussa-edut ovat vahvassa kasvussa. Niiden merkitys Plussa-korttilaiselle on jo tuntuva”, Jari Alanen kertoo. ”Isossa kuvassa voimme nähdä fiksun kuluttamisen ja hintatietoisuuden sekä vaivattomuuden nousua. Myös kiinnostus digitaalisuuteen ja digitaalisiin palveluihin on nousussa.”

Kesko jatkaa voimakkaita investointeja K-Lataus-verkoston kehittämiseksi

K-Lataus-verkoston laajenemisessa keskitytään suurteholatauspisteisiin kauppapaikkojen yhteydessä ja vilkkaasti liikennöityjen teiden varsilla. Tällä hetkellä 175 000:aa kirjautunutta asiakasta palvelee ympäri Suomen 300 latausasemaa ja niillä yli 1 500 latauspistettä. Ilta- ja yöaikaan tapahtuvien latausten hintoja on laskettu klo 20.00 – 07.00 välisenä aikana.

K-Lataukselle Pirkanmaa on erittäin tärkeää ja vahvasti kasvavaa aluetta. Tampereella on useita isoja latausasemia suosittujen K-Citymarketien yhteydessä (Lielahti, Turtola, Linnainmaa ja Pirkkala). Näissä kaikissa on useita suurteholatureita. Latausasemia on lisäksi useiden K-Supermarketien sekä kahden K-Raudan yhteydessä. Tampereen alueen verkoston kasvattamiseen fokusoidaan vahvasti pääkaupunkiseudun ja Turun lisäksi. Tulevia suuria latausasemia on K-Citymarket Ylöjärven ja K-Citymarket Pirkkalan yhteydessä, näiden valinnassa on otettu autokannan lisäksi huomioon suuri läpikulkuliikenteen määrä. Suurteholatauspisteitä on myös Parkanossa, Nokialla ja Kuhmoisissa. www.k-lataus.fi


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös