K-ryhmän myynti Uudenmaan alueella jatkoi kasvuaan

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 25.4.2024 K-ryhmän myynti oli Keskon Uudenmaan alueella tammi-maaliskuussa yhteensä 213,2 miljoonaa euroa ja se kasvoi 0,5 %.

Keskon Uudenmaan alueeseen kuuluu Uudenmaan maakunta pois lukien Espoo, Helsinki, Vantaa ja Kauniainen.

Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 2,3 % ja oli 170,5 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 31,0 miljoonalla eurolla ja se pieneni 11,1 %. Auto- ja vapaa-ajan kaupan myynnin arvo oli 11,7 miljoonaa euroa, jossa kasvua oli 10,0 %.

”Myynnin kasvu näin vaisussa markkinatilanteessa kertoo siitä, että olemme onnistuneet tässä ajassa tarjoamaan asiakkaillemme hyödyllisiä palveluita ja ratkaisuja. Esimerkkinä tästä ovat K-Ruoka-sovelluksen nopeasti kasvavat käyttäjämäärät. Sovelluksen kautta asiakkaat ovat löytäneet suoraan kassalla saatavat, viikoittain vaihtuvat OmaPlussa-edut, joiden taloudellinen merkitys Plussa-korttilaiselle on jo tuntuva”, kommentoi Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Mika Sivula.

”Erityisen voimakkaasti suhdanne on heilutellut rakentamisen ja talotekniikan kauppaa, jossa myynnin lasku jatkui. Katseemme on kuitenkin suhdanteen yli ja sen osalta näkymä on positiivinen. Uudenmaan alueella tarve uusille asunnoille ja entisten remontoinnille ei häviä, vaikka se tilapäisesti patoutuisikin”, arvioi Mika Sivula luottavaisena.

”Autokaupan myynnin kasvu alueella alkuvuonna oli mukavaa luettavaa. Vuosi 2024 on meille todellinen uusien mallijulkistusten juhlavuosi. Odotukset ovat korkealla ja K-Auton mallisto on erittäin kilpailukykyinen”, Sivula jatkaa

K-ryhmä jatkaa kauppapaikkaverkostonsa kehittämistä Uudenmaan alueella. Tällä viikolla Kesko kertoi Porvoon uuden K-Citymarketin rakennustöiden alkamisesta vielä touko-kesäkuun aikana. Kirkkonummen K-Citymarketin uudistustyöt ovat täydessä vauhdissa. Useita muitakin hankkeita suunnitellaan ja valmistellaan.

Autoilun nopea muutos näkyy myös sähköautojen latauspalveluiden kysynnän nopeana kasvuna. Kuluvana vuonna Kesko jatkaa investointeja K-Latauksen verkoston kehittämiseksi. Katse on suurteholatauksessa tärkeiden kauppapaikkojen yhteydessä ja vilkkaasti liikennöityjen teiden varsilla. Tällä hetkellä 175 000:aa kirjautunutta asiakasta palvelee ympäri Suomen 300 latausasemaa ja niillä yli 1 500 latauspistettä.

Uusimaa on kokonaisuudessaan K-Lataukselle erittäin merkittävää aluetta, sillä Suomessa sähköautokanta on suurempi Uudellamaalla Turun, Tampereen ja Oulun lisäksi.  Uudellamaalla isoja latausasemia sijaitsee esimerkiksi kauppakeskus Jumbossa, jossa on 12 suurteholatauspistettä. Vilkkaita asemia on varsinkin K-Citymarket Eastonissa, Vantaan Tammiston K-Citymarketissa sekä Espoon Isossa Omenassa. K-Latauksen Suomen eteläisin asema sijaitsee Uudellamaalla, kesämatkailijoiden suosimassa Hangossa. www.k-lataus.fi


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös