K-ryhmä tuotti taloudellista hyötyä viime vuonna Päijät-Hämeeseen 218 miljoonaan euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 25.4.2024 K-ryhmän vähittäismyynti oli Päijät-Hämeessä tammi-maaliskuussa yhteensä 78 miljoonaa euroa (alv 0 %). Myynti oli 1,8 % pienempi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 1,7 % ja oli 51,5 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti kävi 16,5 miljoonalla eurolla ja myynti pieneni 7,7 %. Auto- ja vapaa-ajan kaupan myynti oli 9,8 miljoonaa euroa ja se pieneni 8,7 %.

Maakunnassa kaikkien K-ruokakaupan ketjujen myynnit olivat plussalla. Parhaiten kasvoi K-Market-ketjun kauppojen myynnit, 3,2 %.

”Markkinassa vallitseva epävarmuus näkyy K-ryhmän vähittäismyynnin kehityksessä. Olemme kuitenkin iloksemme huomanneet, että asiakkaat ovat löytäneet K-Ruoka-sovelluksen ja sieltä henkilökohtaiset edut. Suoraan kassalla saatavat, viikoittain vaihtuvat OmaPlussa-edut ovat vahvassa kasvussa. Niiden taloudellinen merkitys Plussa-korttilaiselle on jo tuntuva.”, kommentoi aluejohtaja Janne Virtanen.

”Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa myynnin lasku jatkui. Katseemme on kuitenkin suhdanteen yli ja sen osalta näkymä on positiivinen”, arvioi Janne Virtanen luottavaisena.

”Autokaupan osalta vuosi 2024 on meille uusien mallijulkistusten juhlavuosi. Odotukset ovat korkealla ja K-Auton mallisto on erittäin kilpailukykyinen”, analysoi Janne Virtanen.

Kuluvana vuonna Kesko jatkaa investointeja K-Latauksen verkoston kehittämiseksi. Katse on suurteholatauksessa tärkeiden kauppapaikkojemme yhteydessä ja vilkkaasti liikennöityjen teiden varsilla. Tällä hetkellä 175 000 kirjautunutta asiakasta palvelee ympäri Suomen 300 latausasemaa ja niillä yli 1 500 latauspistettä.

”Investoimme jatkossa merkittävästi uusiin latausasemiin sekä olemassa olevien laajennuksiin. Heinolan K-Citymarketin latausasema laajenee 16 suurteholaturilla. Avaamme uudistetun latausaseman alkukesästä.”, kertoo Janne Virtanen.

K-ryhmä tuotti taloudellista hyötyä viime vuonna Päijät-Hämeeseen 218 miljoonaa euroa.

K-ryhmän maakuntaan tuottama taloudellinen hyöty vuonna 2023 oli yhteensä 217,8 miljoonaa euroa. K-kauppiaiden ja Keskon tavaraostot maakunnasta olivat yhteensä 162 miljoonaa euroa. K-ryhmä investoi maakuntaan 18 miljoona euroa sekä maksoi palkkoja ja veroja yhteensä 38 miljoonaa euroa. K-kauppoja on maakunnassa 42 kpl. K-ryhmä työllistää alueella lähes 1 000 työntekijää.

”K-ryhmän taloudellinen kädenjälki näkyy Päijät-Hämeessä vuotuisina ostoina, palkkoina, veroina ja investointeina. Olemme vahvasti mukana maakunnan kehityksessä”, arvioi Janne Virtanen.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös