Keskon pääkaupunkiseudun alueella päivittäistavarakaupan myynti jatkoi kasvuaan

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 25.4.2024 Keskon pääkaupunkiseudun alueella vähittäismyynti oli yhteensä 588,8 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se oli pieneni 2,2 %.

Keskon pääkaupunkiseudun alueeseen kuuluvat Espoo, Helsinki, Vantaa ja Kauniainen.

Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi edelleen vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 2,2 % päätyen 390,5 miljoonaan euroon. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 99,5 miljoonaa euroa ja se oli 15,7 % pienempi, kuin viime vuonna. Auto- ja vapaa-ajan kaupan myynnin arvo oli 98,8 miljoonaa euroa, jossa laskua edellisvuoteen 2,8 %.

”Päivittäistavarakaupan myynnin kasvu näin vaisussa markkinatilanteessa kertoo siitä, että olemme onnistuneet tässä ajassa tarjoamaan asiakkaillemme hyödyllisiä palveluita ja ratkaisuja. Esimerkkinä tästä ovat K-Ruoka-sovelluksen nopeasti kasvavat käyttäjämäärät. Sovelluksen kautta asiakkaat ovat löytäneet suoraan kassalla saatavat, viikoittain vaihtuvat OmaPlussa-edut, joiden taloudellinen merkitys Plussa-korttilaiselle on jo tuntuva”, kommentoi Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Mika Sivula.

”Erityisen voimakkaasti suhdanne on heilutellut rakentamisen ja talotekniikan kauppaa, jossa myynnin lasku jatkui. Katseemme on kuitenkin suhdanteen yli ja sen osalta näkymä on positiivinen. Pääkaupunkiseudun asukasmäärän valtava kasvupaine johtaa vääjäämättä asuntokysynnän kääntymiseen nousuun ennemmin tai myöhemmin. Rakentamisen ja remontoinnin tarve ei siis katoa, vaikka se hetkellisesti patoutuisikin”, arvioi Mika Sivula luottavaisena.

”Autokaupassa alhainen kuluttajaluottamus markkinassa on rauhoittanut uusien autojen myyntiä, mutta käytettyjen autojen kauppa käy. Tässäkin käänne on näköpiirissä. Vuosi 2024 on edustamiemme merkkien osalta todellinen uusien mallijulkistusten juhlavuosi. Odotukset ovat korkealla ja K-Auton mallisto on erittäin kilpailukykyinen”, Sivula jatkaa.

Autoilun nopea muutos näkyy myös sähköautojen latauspalveluiden kysynnän nopeana kasvuna. Kuluvana vuonna Kesko jatkaa investointeja K-Latauksen verkoston kehittämiseksi. Katse on suurteholatauksessa tärkeiden kauppapaikkojen yhteydessä ja vilkkaasti liikennöityjen teiden varsilla. Tällä hetkellä 175 000:aa kirjautunutta asiakasta palvelee ympäri Suomen 300 latausasemaa ja niillä yli 1 500 latauspistettä.

Uusimaa on kokonaisuudessaan K-Lataukselle erittäin merkittävää aluetta, sillä Suomessa sähköautokanta on suurempi Uudellamaalla Turun, Tampereen ja Oulun lisäksi.  Uudellamaalla isoja latausasemia sijaitsee esimerkiksi kauppakeskus Jumbossa, joka nousi 12 uuden suurteholatauspisteensä myötä välittömästi verkoston vilkkaimmaksi. Vilkkaita asemia on myös K-Citymarket Eastonissa, Vantaan Tammiston K-Citymarketissa sekä Espoon Isossa Omenassa. K-Latauksen Suomen eteläisin asema sijaitsee Uudellamaalla, kesämatkailijoiden suosimassa Hangossa.

Päivittäistavarakaupassa K-ryhmä jatkaa kauppapaikkaverkostonsa voimakasta kehittämistä kasvavalla pääkaupunkiseudulla. Esimerkkejä tästä ovat K-Supermarketin laajeneminen K-Citymarketiksi Vuosaaressa kuluvan vuoden aikana sekä K-Supermarket Perkkaan avautuminen lokakuussa. K-Citymarketin rakentaminen Vantaan Kivistössä jatkuu ja Espoontorin kaavoitusprosessi Espoossa etenee tavoitteena suuremman K-kaupan mahdollistaminen. Kauppapaikkaverkoston kehittämiseksi on tekeillä tai suunnitteilla lisäksi useita muitakin erilaisia hankkeita. 


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös