Keskon yhteisiä tukitoimintoja suunnitellaan uudelleenorganisoitaviksi

Kesko Oyj:n yhteisiä tukitoimintoja suunnitellaan organisoitavaksi uudelleen yksiköittäin. Yhteistoimintamenettelyä vaativan uudelleenorganisoinnin tavoitteena on päivittää organisaatiot ja toimintamallit tukemaan parhaalla mahdollisella tavalla Keskon strategiaa ja liiketoimintoja. Tavoitteena on myös hyödyntää entistä tehokkaammin synergioita, lisätä resurssien ristiin käyttöä sekä purkaa päällekkäisyyksiä. Uudelleenorganisointi voi johtaa enintään 28 työsuhteen päättymiseen.

Uudelleenorganisointia koskeva suunnitelma vaatii yhteistoimintamenettelyn, joka koskee noin 250 yhteisten tukitoimintojen työntekijää talous-, HR- ja viestintäyksiköissä. Uudelleenorganisoinnin henkilöstövaikutuksia voivat olla esimerkiksi erilaiset työtehtävien ja vastuualueiden olennaiset muutokset sekä siirrot tehtävästä ja yksiköstä toiseen. Alustava arvio on, että uudelleenorganisointi voi johtaa enintään 28 henkilön toistaiseksi voimassa olevan tai määräaikaisen työsuhteen päättymiseen, ellei muihin henkilötason ratkaisuihin päästä neuvotteluiden kuluessa tai niiden jälkeen.

Asiaa koskeva neuvottelukutsu on annettu 22.10.2019. Neuvotteluaika on kuusi viikkoa laskettuna ensimmäisestä neuvottelutapaamisesta, ellei toisin sovita. Ensimmäinen neuvottelutapaaminen pidetään 28.10.2019.

Lisätietoja antaa johtaja Matti Mettälä, henkilöstö, vastuullisuus ja aluetoiminnot, Kesko Oyj, puh. 010 53 22200


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös