K-ryhmän myynti Etelä-Suomen alueella kehittyi alkuvuonna 5,2 %

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 25.4.2019 K-ryhmän Etelä-Suomen alueella (Uusimaa pl. Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen, Kanta-Häme, Kymenlaakso ja Päijät-Häme) myynti tammi-maaliskuussa oli yhteensä 342,3 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kehittyi 5,2 %.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 271,6 miljoonaa euroa ja se kehittyi 4,1 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 68,6 miljoonalla eurolla ja se kehittyi 6,4 %. Autokaupan arvo oli 2 miljoonaa euroa.

  • Huolimatta pääsiäiskaupan siirtymisestä seuraavalle kvartaalille kehittyi päivittäistavarakauppa reilut 4 %. K-Market- ja K-Supermarket-operaatiot ja uudet kaupat ovat siivittäneet alueen päivittäistavarakaupan myynnin hyvään kehitykseen. Myös rakentamisen ja talotekniikan kauppa on lähtenyt alkuvuodesta hienosti käyntiin, iloitsee Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Timo Heikkilä.

Kanta-Häme

Kanta-Hämeessä myynti oli tammi-maaliskuussa yhteensä 54,2 miljoonaa euroa ja se kehittyi 4,9 %. Päivittäistavarakaupassa myynti kävi 40,2 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 1,6 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 13,5 miljoonaa euroa ja se kehittyi 11,6 %. Autokaupan myynti oli 0,5 miljoonaa euroa.

  • Päivittäistavarakaupan puolella lähikauppasektori kehittyi hyvin. Rakentamisen ja talotekniikan kehitys oli erinomainen, kiittelee Timo Heikkilä.

Kymenlaakso

Maakunnassa K-ryhmän myynti oli yhteensä 55,9 miljoonaa euroa ja kehitys 9,7 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 41,6 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 8,6 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 12,8 miljoonaa ja se kehittyi 1,0 %. Autokaupan myynti oli 1,6 miljoonaa euroa.

  • Alueen myyntiin voi olla tyytyväinen, kun kokonaiskehitys oli liki 10 %. Alueen K-Marketit ja K-Supermarketit kehittyivät alkuvuodesta hienosti, ja koko päivittäistavarakaupan kehitys oli melkein 9 %, kertoo tyytyväisenä Heikkilä.

Päijät-Häme

Päijät-Hämeessä K-ryhmän myynti alkuvuonna oli yhteensä 59,4 miljoonaa euroa ja se kehittyi 3,8 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 44,6 miljoonaa euroa, kehitys oli 1,8 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 14,8 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 10,6 %.

  • Alueen K-Marketeilla oli hienot kehitykset ja rakentamisen sekä talotekniikan kaupan kokonaiskehitys oli erinomainen liki 11 %, Heikkilä kertoo.

Uusimaa (pois lukien Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen)

K-ryhmän Uudenmaan alueella myynti oli tammi-maaliskuussa yhteensä 172,8 miljoonaa euroa, se kehittyi 4,4 %. Päivittäistavarakauppa oli 145,3 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 4,4 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 27,6 miljoonalla eurolla ja se kehittyi 4,5 %.

  • Kaikki päivittäistavarakaupan ketjut kehittivät myyntiään ja rakentamisen sekä  talotekniikan kaupan myynnit ja kehitykset olivat hyviä, sanoo Heikkilä.

Lisätietoja: Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Timo Heikkilä, puh. 0500 496 170

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 41 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 10 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 23 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin kaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös