Uutiset

Tarkenna aihe

82 uutista ja tiedotetta

Syyskuu 2021

Pieni suuri teko: Pölyttäjät viihtyvät kaupan katolla

Jo useampien K-kauppojen katoilta kuuluu mehiläisten surinaa. K-Supermarket Akaan kauppiaalle Satu Kettuselle kaupan katolle sijoitetuissa mehiläispesissä on kyse paitsi todellisesta lähituotannosta, myös luonnon monimuotoisuuden tukemisesta.

Vastuullisuus, Media

20.09.2021 10:15

K-Kalapolut Äänekoskella: Kapeenkosken virtavesikunnostus auttaa erittäin uhanalaista järvitaimenta lisääntymään

WWF, K-kauppiaat, Kapeenkoski Travelin yrittäjäpariskunta ja vapaaehtoiset talkoolaiset kunnostavat 11.9. Kapeenkosken aluetta erittäin uhanalaisille järvitaimenille. Virtavesikunnostus on osa K-ryhmän ja WWF:n monivuotista K-Kalapolut-yhteistyötä; puroja ja jokia on kunnostettu Keski-Suomessa aiemmin Kivijärvessä, Jyväskylässä, Joutsassa, Keuruulla, Viitasaarella ja Äänekosken Isojoella.

Vastuullisuus, Media, Keski-Suomi

13.09.2021 14:10

Suomen ensimmäinen hävikkiglögi – Hyvis-glögin raaka-aineet K-ryhmän keskusvaraston hävikkiomenoista

Hävikistä valmistetut tuotteet ovat tulleet jäädäkseen. Tulevana jouluna voi nautiskella vastuullisesti K-ryhmän keskusvaraston hävikkiomenoista kylmäpuristetulla Hyvis-glögillä. Hävikkituotteet ovat yksi osa K-ryhmän aktiivista työtä ruokahävikin vähentämiseksi.

Vastuullisuus, Asiakas, Yritys, Media

10.09.2021 10:00

Turun Kuninkojan virtavesikunnostus parantaa erittäin uhanalaisten meritaimenten elinympäristöä

WWF:n, K-ryhmän, Turun kaupungin ja Valonian 4.9.2021 järjestämissä talkoissa tehtiin Turun kaupunkipuro Kuninkojaan erittäin uhanalaiselle taimenelle uusia lisääntymis- ja poikasalueita.

Vastuullisuus, Media, Etelä-Suomi, Lounais-Suomi

06.09.2021 16:26

K-ryhmän ja WWF:n K-Kalapolut Espoossa – uusi tierumpu Urbergan purolaaksossa parantaa uhanalaisten vaelluskalojen liikkumista

K-ryhmä, WWF ja Järvikylä-Urberga-Niemi tiehoitokunta järjestivät 31.8.2021 Espoon Urbergan purolaaksossa pienimuotoiset talkoot, joissa kunnostettiin lisääntymispaikkoja uhanalaiselle taimenkannalle. Osana yhteistyötä Halujärvestä Loojärveen laskevan puron tierumpu vaihdettiin uuteen, aiempaa isompaan tierumpuun, jonka lahjoitti Uponor yhteistyössä Onnisen kanssa.

Vastuullisuus, Media, Pääkaupunkiseutu

01.09.2021 13:06

Elokuu 2021

Helpotusta vastuullisiin kalavalintoihin: Pirkka ja Pirkka Parhaat -sarjoissa silakkatuotteita Itämereltä

Nyt vastuulliset valinnat kaupan kalahyllyllä käyvät entistä vaivattomammin: Pirkka ja Pirkka Parhaat kalavalikoima päivittyy kolmella Itämerestä pyydetyllä MSC-sertifioidulla silakkatuotteella. Itämeren silakkatuotteet rantautuvat K-kauppojen hyllyille syyskuusta alkaen.

Vastuullisuus, Asiakas, Media

26.08.2021 09:27

Oskari Salmelainen, 15, sai ensimmäisen kesätyönsä K-Marketista – ”Kaupan ala kiinnostaa”

4H-järjestön Ysit töihin -toiminnassa pyritään työllistämään mahdollisimman monta ysiluokkalaista. K-ryhmä on toiminnan pääyhteistyökumppani. ”Kaupassa töissä ollessaan nuoret oppivat muun muassa vastuullisuutta ja asennetta työelämää kohtaan”, sanoo K-kauppias.

Vastuullisuus, Työpaikat, Media

24.08.2021 10:00

K-Kalapolut rantautui Kivijärvelle Keski-Suomeen: Heitjoen virtavesikunnostus parantaa erittäin uhanalaisten taimenten poikastuotantoa

K-ryhmä, WWF, Keski-Suomen Kalatalouskeskus ja Kivijärven kalatalousalue kunnostivat Heitjoen koskialuetta erittäin uhanalaisille taimenille 19.8. yhdessä vapaaehtoisten talkoolaisten kanssa. Virtavesikunnostus on osa K-ryhmän ja WWF:n monivuotista K-Kalapolut-yhteistyötä; puroja ja jokia on kunnostettu Keski-Suomessa aiemmin Jyväskylässä, Joutsassa, Keuruulla, Viitasaarella ja Äänekoskella.

Vastuullisuus, Media, Keski-Suomi

20.08.2021 14:29

Pieni suuri teko: Pehmeä lasku eläkepäiviin sivu

Monilla eläkeläisillä on halu jatkaa työntekoa vielä eläkkeellä ollessaan. Kun sonkajärveläisen K-Market Marjapaikan kauppias Hue Vo pyysi kaupassa 35 vuoden työuran jälkeen eläkkeelle jäänyttä konkaria jatkamaan osa-aikaisena, Maija Tervo päätti jatkaa rakastamaansa työtä.

Vastuullisuus, Asiakas, Työpaikat, Media

20.08.2021 12:32

Uusi tierumpu parantaa uhanalaisten taimenten elinoloja Tuusulan Krapuojassa

Uhanalaisten vaelluskalojen liikkumista vaikeuttanut tierumpu vaihdettiin uuteen Tuusulan Nahkelassa sijaitsevassa Krapuojassa. Tierumpu vaihdettiin 10.–11.8.2021 osana K-ryhmän ja WWF:n K-Kalapolut-yhteistyötä. Uusi tierumpu, jonka lahjoitti Pipelife yhteistyössä Onnisen kanssa, hyödyttää Krapuojaan kotiutuneen taimenen lisäksi puron muutakin eliöstöä ja virtavesiluonnon monimuotoisuutta.

Vastuullisuus, Media, Etelä-Suomi

12.08.2021 08:33

Takaisin ylös