Liike on lääke kannustaa lapset ja nuoret liikkeelle – maalina terveempi Suomi

Vain kolmasosa lapsista ja nuorista liikkuu riittävästi*. K-ryhmä tarttuu haasteeseen ja kannustaa lapset ja nuoret liikkeelle yhdessä Suomen Palloliiton, Suomen Koripalloliiton, Suomen Tennisliiton, jääkiekkoseurojen ja JVG:n kanssa uudella Liike on lääke -hankkeella. Hanke yhdistää poikkeuksellisesti kolme isoa lajiliittoa Suomessa saman hankkeen alle. 

Lasten ja nuorten liikkumattomuus on vakava haaste. Tutkimusten mukaan lähes 40 prosentilla lapsista ja nuorista fyysinen toimintakyky on mahdollisesti terveyttä ja hyvinvointia kuluttavalla tai haittaavalla tasolla**. Myös halu harrastaa urheilua on laskenut. ​Samalla perheet ovat entistä eriarvoisemmassa asemassa, mikä vaikuttaa lasten ja nuorten mahdollisuuksiin harrastaa. ​ 

K-ryhmä kumppaneineen tarttuu tähän haasteeseen. Se on sitoutunut Palloliiton, Koripalloliiton ja Tennisliiton, jääkiekkoseurojen sekä JVG:n kanssa kannustamaan lapset ja nuoret liikkeelle Liike on lääke -hankkeella.   

”Liike on lääke parempaan elämään. Haluamme osoittaa, mitä kaikkea hyvää liikunta tuo lapsille ja nuorille ja luoda näin positiivista muutosta, joka vaikuttaa merkittävästi hyvinvointiin nyt ja huomenna. Kun maalina on terveempi Suomi, peli pitää avata siellä, missä muutos on mahdollista tehdä eli lasten ja nuorten keskuudessa. Me K-ryhmässä tunnemme suomalaisten arjen ja haluamme tukea sitä, lajiliitot ja seurat puolestaan tuntevat lasten ja nuorten liikkumisen ja liikuttamisen”, kertoo K-ryhmän viestintäjohtaja Karoliina Partanen.  

Liike on lääke yhdistää poikkeuksellisesti kolme isoa lajiliittoa Suomessa saman hankkeen alle. Lajien rajat ylittävä yhteistyö tähtää pitkäjänteisesti lasten ja nuorten liikuttamiseen sekä pitämiseen liikunnan parissa. Samalla tavoitteena on monipuolistaa liikkumiseen liittyvää keskustelua. Hanketta on tarkoitus laajentaa myös juniorijääkiekkoon, sillä monet kauppiaat tukevat jo jääkiekkoseuroja kautta maan.  

”Liikkumattomuudelle on monia syitä, joista eriarvoisuus on yksi. Siihen tartumme sponsoroimalla lajiliittoja ja seuroja, jotta esimerkiksi harrastemaksuja voi alentaa. Tämä työ on K-ryhmällä DNA:ssa, sillä kauppiaat ovat tukeneet paikallisia seuroja jo vuosia”, Partanen avaa hankkeen alkumetrejä. 

Hanke rakentaa uudenlaista lähestymistä lasten ja nuorten liikkumiseen siten, että se kannustaa kaikenlaiseen liikkumiseen. Tavoitteellisen seuratoiminnan ja kilpaurheilupolun lisäksi liikkuminen voi olla paljon muutakin: pelaamista ja puuhaamista, leikkimistä ja höntsäämistä. Tarvitaan iloa, innostusta ja esimerkillä inspiroimista. 

K-ryhmä järjestää tulevana keväänä ja kesänä yhdessä kauppiaiden, koulujen, paikallisten urheiluseurojen ja lajiliittojen kanssa yli 100 maksutonta tapahtumaa lapsille ja nuorille eri puolilla Suomea. Pirkka Street Basket -koululaistapahtumat saavat jatkoa. Alkukesällä Suomea kiertää uusi Liike on lääke -kiertue, joka tarjoaa leikkimielisiä lajikokeiluja. Kiertue vierailee myös jalkapallon Helsinki Cupissa sekä useissa paikallisissa liikuntatapahtumissa.  

JVG laittaa jalat liikkeelle uudella biisillä   

Lajiliittojen lisäksi JVG on K-ryhmän yhteistyökumppanina innostamassa lapsia liikkumaan. JVG teki hanketta varten uuden LIIKE-nimisen biisin, joka sai inspiraationsa Liike on lääke -hitistä. Uusi kampanjabiisi on tarkoitettu kaikenlaiseen käyttöön liikkumisen ympärillä. Sitä saa soittaa vapaasti vaikkapa tapahtumissa – aina Huuhkajien ottelusta pihapeleihin tai koulun diskoon.   

”Liikkuminen ja urheilu ovat olleet isossa roolissa läpi meidän molempien elämän. Keikkamatkoillakin sporttaamme aina kun on mahdollista. Haluamme olla liikkumisen sanansaattajia yhdessä K-ryhmän ja lajiliittojen kanssa. Tulkaa haastaa!” innostavat JVG:n Jare Brand ja Ville Galle

Liike on lääke -hanke käynnistyy 2.2. tenniksen Davis Cupista, jossa uusi biisi lanseerataan. 

Millaista urheilusponsorointia K-ryhmä tekee osana Liike on lääke -hanketta?  

  • K-ryhmä on Suomen Koripalloliiton, Suomen Palloliiton ja Suomen Tennisliiton pääsponsori. Lisäksi K-ryhmä tukee montaa muutakin lajiliittoa ja pienempiä urheiluseuroja kautta maan. 

  • K-ryhmä sponsoroi keväällä 2024 muun muassa HNMKY:n Yökoris-tapahtumaa sekä HIFK:n juniorikiekkoilijoita lahjoittamalla jääaikaa noin 110 tuntia.  

  • K-ryhmä liikutti vuonna 2023 yli 30 000 lasta ja nuorta erilaisissa ilmaistapahtumissa eri puolilla Suomea.  

  • Keväällä 2024 jatkuva Pirkka Street Basket on liikuttanut koululaisia Suomen Koripalloliiton kanssa K-kauppojen pihoilla jo lähes kymmenen vuoden ajan. 

  • K ja Suomen Palloliitto järjestivät Futiskiertueen kahtena kesänä, 2023 ja 2022.   

  • Paikallinen K-kauppa on monelle harrastus- ja hyväntekeväisyystoimijalle tärkeä yhteistyökumppani. Kaupat voivat tukea oman alueensa vapaa-ajantoimintaa ja osallistua näin paikallisen hyvinvoinnin kehittämiseen. K-Kauppiasliiton ja K-ryhmän teettämässä tutkimuksessa havaittiin jo 2019, että 91 % kauppiaista sponsoroi urheiluseuroja tai urheilijoita omassa paikallisyhteisössään eri tavoin. 

  • Kesko Oyj myöntää lahjoituksia yleishyödyllisille järjestöille yhtiökokouksen myöntämistä lahjoitusvaroista. Lahjoituskohteista päättää yhtiön hallitus. Hallituksen lahjoitusvaroista on ohjattu vuosittain lahjoituksia vähävaraisten lasten- ja nuorten urheilun tukemiseksi, esimerkiksi Hope Ry:n harrastustuelle ja Iceheartsille.  

*Liitu-tutkimus 2022  

**Valtakunnalliset fyysisen toimintakyvyn Move!-mittaustulokset 2023. Opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö 2023.​ 

Lue lisää: https://www.k-ryhma.fi/liikeonlaake 

Kuuntele LIIKE: https://open.spotify.com/track/1tcWd4oz8WqV1Q8UjMrxQV?si=x4emqMlbQF-WmzerHsjIPg&nd=1&dlsi=a679ec1e016545ab   

#liikeonlääke #lol 


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös