Työkalut ja omat taidot käyttöön päiväkodissa - K-Rauta-kauppias ja päiväkoti rakensivat koteja siileille

Kun läheisestä päiväkodista tiedusteltiin apua pieniin työkaluhankintoihin, Seinäjoen ja Lapuan K-Rauta-kauppias Iiro Takalan päässä alkoi raksuttaa. Alkunsa sai laajempi yhteistyökuvio, ja nyt päiväkodin metsäryhmän lapset puhuvat jo ”meidän Iirosta”.

– On hienoa, että lapsille tarjotaan monimuotoista oppimisympäristöä ja lapset oppivat itse tekemällä. Minä ajattelin, että eiköhän lähdetä yhteistyöhön vähän isommalla pensselillä ja tehdä tämä viimeisen päälle, Takala kertoo.

Yhteisessä tapaamisessa jalostettiin yhteistyökuvion yksityiskohtia ja teemoja. – Päiväkotien toimintaan on liittynyt perinne käydä kyselemässä yrityksiltä apua pieniin hankintoihin. Meille oli iloinen yllätys, miten isolla mittakaavalla ja innostuksella Iiro halusi lähteä mukaan, Ilmajoella sijaitsevan Käpälämäen päiväkodinjohtaja Saija Keski-Heikkilä sanoo.

Aluksi kauppias kokosi kaikille päiväkotiryhmän lapsille omat työkalupakit, joihin pakattiin työkintaat, suojalasit, vasara, mittanauha ja saha. Lisäksi päiväkoti sai erilaisia rakennusmateriaaleja pressuista ja maaleista puutavaraan.

Lokakuussa toteutettiin projekti, jossa lapset rakensivat kauppiaan kanssa koteja talvehtiville siileille K-Raudan materiaaleista. – Harjoittelimme lasten kanssa sahaamista, lautojen mittaamista ja poraamista. Lopuksi maalasimme pesät ja täytimme ne vaahteranlehdillä ja kuivikepurulla, jotta siilit tuntisivat uusissa kodeissaan olonsa kotoisaksi.

Osalle lapsista naulaaminen ja rakentelu ovat olleet aivan uusia kokemuksia. – Oli hienoa nähdä kun kaksi poikaa rakensi Iiron kanssa oikein intensiivisesti siilinpesää. Kun seinä saatiin valmiiksi, he heittelivät yhdessä ylävitosia, Keski-Heikkilä sanoo.

Kauppiaan positiivinen persoona on innostanut päiväkodin lapsia, ja hyvät materiaalit ovat mahdollistaneet monenlaista toimintaa. Saija Keski-Heikkilä huomauttaa, että lapset ovat tulevaisuuden työntekijöitä ja kuluttajia.

– Tämä on ollut itsellenikin erilainen ja tosi mukava projekti, Takala komppaa. – Parasta on, että päiväkodin lapset ovat alkaneet kutsua minua "meidän Iiroksi"!

Katso video


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös