Liike on lääke -kiertue mukana Helsinki Cupissa

Liike on lääke -kiertue on mukana jalkapallon Helsinki Cupissa viitenä päivänä. Lasten ja nuorten liikuttamiseen tähtäävän kiertueen puitteissa järjestettävät koko perheen tapahtumat ovat maksuttomia. Tapahtumat ja kiertue ovat osa valtakunnallista Liike on lääke -hanketta, jonka tavoitteena on järjestää tänä vuonna lapsille ja nuorille noin 100 liikuntatapahtumaa. 

Liike on lääke -kiertue saapuu helsinkiläiselle Käpylän kentälle osaksi Helsinki Cupia 8.–12.7. Maksuttomat ja kaikille avoimet tapahtumat innostavat ja kannustavat lapsia ja nuoria liikkumaan. Tapahtumissa voi kokeilla erilaisia urheilulajeja hauskojen pelien ja tehtävien kautta. Mukana on muun muassa pöytäjalkapalloa, lätkätutka ja minitennistä. ​​Paikalla voi tavata Bubin ja Helmin sekä osallistua freestyle-jalkapalloilija Alexander Wessbergin temppukouluun torstaina 11.7.

Tapahtumien järjestämisestä vastaavat K-ryhmä, paikalliset K-kauppiaat ja K-kauppiasliitto yhdessä Vantaan Jalkapalloseuran ja Hongan T11 -koripallojoukkueen kanssa.

”Haluamme kannustaa lapset ja nuoret liikkeelle matalalla kynnyksellä, ilon ja leikin kautta, koska liikkumattomuus on yhteiskunnassamme jo vakava haaste. Tervetuloa tapahtumaan sankoin joukoin!”, toivottaa K-kauppiasliiton hallituksen puheenjohtaja Pauli Jaakola.

Lähes 100 liikuntatapahtumaa tänä vuonna lapsille ja nuorille

Vain kolmasosa lapsista ja nuorista liikkuu riittävästi tutkimusten mukaan*. K-ryhmä ja kauppiaat tarttuvat tähän haasteeseen yhdessä kumppaniensa Suomen Palloliiton, Suomen Koripalloliiton, Suomen Tennisliiton, jääkiekkoseurojen ja JVG:n kanssa Liike on lääke -hankkeella. Tavoitteena on kannustaa lapset ja nuoret liikkeelle lajirajat ylittävällä yhteistyöllä. ​Samalla rakennetaan uudenlaista lähestymistä lasten ja nuorten liikkumiseen niin, että kannustetaan kaikenlaiseen liikkumiseen. ​Tavoitteellisen seuratoiminnan ja kilpaurheilupolun lisäksi liikkuminen voi olla paljon muutakin: pelaamista ja puuhaamista, leikkimistä ja höntsäämistä. 

K-kauppiailla on lasten ja nuorten liikkumisen tukeminen DNA:ssa, sillä monet kauppiaat ovat tukeneet paikallisia urheiluseuroja jo vuosia. Nyt kauppiaat tekevät yhteistyötä seurojen kanssa Liike on lääke -kiertueen tapahtumissa, joita järjestetään kesän aikana yli 10 paikkakunnalla ympäri Suomea. Lisäksi kauppiaat ovat olleet mukana järjestämässä toukokuussa Liike on lääke - ja Pirkka Street Basket -koululaistapahtumia, jotka saavat jatkoa elo–syyskuussa. Liike on lääke -hankkeen tavoitteena on järjestää tänä vuonna lapsille ja nuorille yhteensä noin 100 ilmaistapahtumaa. 

K-ryhmä on Suomen Koripalloliiton, Suomen Palloliiton ja Suomen Tennisliiton pääyhteistyökumppani. ​

Liike on lääke -tapahtumat Helsinki Cupissa:

maanantaina 8.7. kello 10–20

tiistaina 9.7. kello 10–18

keskiviikkona 10.7. kello 10–20

torstaina 11.7. kello 10–20

perjantaina 12.7. kello 10–18

Lue lisää Liike on lääke -hankkeesta ja tapahtumista: https://www.k-ryhma.fi/liikeonlaake

*Liitu-tutkimus 2022 ja valtakunnalliset fyysisen toimintakyvyn Move!-mittaustulokset 2023. Opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö 2023.​


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös