K-ryhmä mukana kehittämässä uudelleenkäytettävien take away -pakkausten järjestelmää

Kertakäyttöpakkausten kysyntä ja pakkausjätteen määrä on kasvanut merkittävästi. K-ryhmä on mukana VTT:n ja Vaasan yliopiston johtamassa Reusify-tutkimushankkeessa, jonka tavoitteena on tehdä Suomesta pakkausten uudelleenkäytön edelläkävijä. Kiertotalouden edistäminen on K-ryhmän vastuullisuustyön kulmakivi ja uusia kiertotalousratkaisuja etsitään aktiivisesti yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Päivittäistavaroiden verkkokaupan ja noutoruoan kasvavan kulutuksen vuoksi kertakäyttöpakkausten kysyntä on kasvanut, ja täten myös pakkausjätteen määrä on kasvanut merkittävästi. Tähän etsitään ratkaisua VTT:n ja Vaasan yliopiston johtamassa Reusify-tutkimushankkeessa, joka yhdistää yli 20 avainaloilla toimivaa suomalaisyritystä. Tarkoituksena on kehittää järjestelmä, joka mahdollistaa pakkausten uudelleenkäytön Suomessa.

K-ryhmä on mukana kokeilussa, jonka tavoitteena on määritellä ja pilotoida yhdessä arvoketjun toimijoiden kanssa toteuttamiskelpoinen ja kuluttajalähtöinen uudelleenkäytettävien take away -pakkausten järjestelmä. Järjestelmän toteutuessa voidaan vähentää käytettäviä pakkausmateriaaleja, valmistuksessa käytettäviä fossiilisia raaka-aineita sekä pakkausjätettä. Kahden ja puolen vuoden projektin rahoittaa pääosin Business Finland.

Kiertotalouden edistäminen ja pakkausjätemäärän vähentäminen on K-ryhmälle strateginen valinta ja yksi vastuullisuustyön kulmakivistä.

’’Erilaisten valmiiden ruokaratkaisujen kehittyessä myös take away -pakkausten määrä kasvaa merkittävästi. Olemme sitoutuneet materiaalitehokkuussitoumukseen ja SUP-pakkausten green dealiin, joiden tavoitteena on vähentää muovisten kertakäyttöpakkausten määrää vapaaehtoisesti. Reusify-tutkimushanke on tärkeä askel kohti kertakäyttöisten muovipakkausten vähentämistä ja kiertotaloutta’’, kertoo K-ryhmän päivittäistavarakaupan vastuullisuusjohtaja Timo Jäske.

 

 


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös