K-kauppias-blogi

Blogi K-kauppiasvalmennuksesta, kauppiaaksi kasvamisesta ja kaupan arjen iloista. Aitoja tarinoita ja elämänmakuisia kokemuksia kauppiasuran alusta.

 

 

Muutos on aina mahdollisuus

Kristiina Kanervo | 07.01.2014

Meillä K-kauppiailla on hieno mahdollisuus siirtyä yrittäjiksi uusiin kauppapaikkoihin. Harvalla yrittäjällä sellaista tilaisuutta tulee, että voi tarvittaessa siirtyä uusiin haasteisiin nopeallakin aikataululla. Itselleni on tullut mahdollisuus lähteä kohti uutta kauppapaikkaa ja tässä kirjoittelenkin haikeissa tunnelmissa ollessani viimeisiä viikkoja nykyisessä kaupassani. Jos K-market oli aikanaan tämän uran ammattikoulu niin nyt ovat vähintäänkin ammattikorkeaopinnot takana, sen verran opettavaisia ovat nämä vuodet K-supermarket kauppiaana olleet.

Ilokseni totean, että luovutan kauppani ohjakset blogi-kollegalleni Markukselle, joka saa tästä tosi kivan kauppapaikan. Tässä jo urani aikana muutaman kauppapaikkavaihdoksen kokeneena tiedän, että kuun vaihteesta tulee raskas inventointeineen mutta hetki kun avaimet luovuttaa uudelle kauppiaalle jää varmasti mieleen. Kun ensimmäisen kerran sai oman kaupan avaimet käteen, hetki oli melkein harras, niin oli sekin kun siitä joutui luopumaan. Raskas, mutta onnellinen on ollut myös se yö, kun ensimmäisen oman supermarketin avaimet olivat kädessä ja tiesi, että nyt on taas astetta isompi kauppa johdettavana.
Vaikea on sanoin kuvailla, kuinka tässä työssä sitoutuu henkilökuntaansa ja asiakkaisiin omassa kauppapaikassaan ja toisaalta kuinka helppo on jättää vanha taakseen ja suunnata katse tulevaisuuteen. Uudessa kauppapaikassa on kuin uusi perhe odottamassa joihin täytyy taas tutustua ja oppia jokaisen omat luonteenpiirteet ja tavat toimia. Henkilökunnallekaan ei ole helppoa ottaa vastaan uutta johtajaa, mutta muutos on nykyään kaupan alalla niin suurta muutenkin että monissa kaupoissa kauppiasvaihdoksiin on jo totuttu.

Uusi kauppias vanhassa kauppapaikassa tuo aina hyvää virtaa koko porukkaan ja hän tuo erilaisia käytäntöjä ja tekemisen meininkiä kauppaan. Joskus asiakkaat jäävät kaipaamaan vanhaa kauppiasta tai uuden tekemät muutokset otetaan innottomasti vastaan. Olen kuitenkin huomannut, että jokainen kauppias luo omalla tekemisellään hengen kauppaan ja joskus paikka vaan vaatii muutosta vaikkei se helpolta asiakkaista tai henkilökunnasta heti tunnukaan. Tässä ammatissa ei pärjää jos ei osaa katsoa tulevaisuuteen, eikä pärjää silloinkaan jos sitä tulevaisuutta alkaa liikaa murehtimaan. Tulevaisuuden ja nykyhetken keskellä tasapainoillen toivottelen kaikille hyvää alkanutta vuotta ja palaan asiaan kun seuraavan kauppapaikan avaimet ovat kädessäni.

Viimeisimmät postaukset
Blogiarkisto
Takaisin ylös