K-kauppias-blogi

Blogi K-kauppiasvalmennuksesta, kauppiaaksi kasvamisesta ja kaupan arjen iloista. Aitoja tarinoita ja elämänmakuisia kokemuksia kauppiasuran alusta.

 

 

Koko kesä liekeissä

Kristiina Kanervo | 07.08.2013

Meillä K-supermarketeissa on ollut markkinoinnissa liekkiteema ja olemme kantaneet koko kesän päällämme t-paitoja joissa lukee “olen liekeissä”. Grillikausi on käynyt kuumana ja liekit ovat päässeet valloilleen, sillä myyjiltä on tultu naurun kera kyselemään paidan teksteistä, että “saanko sammuttaa sut” tai “palatko loppuun”. Nämähän ovat niitä hauskoja hetkiä kun nauretaan yhdessä asiakkaiden kanssa ja jotka tuovat mukavaa kesätunnelmaa kauppaan.

 Kesä toi mukanaan meille myös kesätyöntekijät joiden kanssa on vietetty monta hauskaa hetkeä erilaisten kommellusten kanssa. Itse olen päätynyt kesätyöntekijöiden suhteen sellaiseen ratkaisuun, että palkkaan pääosin paikallisia nuoria joista saadaan kasvamaan hyviä ilta- ja viikonloppuapulaisia jatkossa. Kaupalla on töissä nuoria työntekijöitä joilla on jo vuosien kokemus kaupan alan töistä, sillä töihin on tultu aluksi mansikanmyyntiin jo 13-vuotiaana ja siitä se ura on lähtenyt etenemään. Tänä kesänä nuorin kesätyöntekijä oli 15-vuotias kaupanliiton ja PAM:in “tienaa ja tutustu” kesäharjoitteluohjelman kautta.

Kesäaika on toisaalta kivaa kun lomalaiset palaavat töihin virkistyneinä, mutta toisaalta hankalaa kun osa jää samaan aikaan lomille ja työntekijöiden pitäisi nopeasti mukautua tekemään toistensa töitä että saadaan hommat hoidettua. Kauppiaan venymistä suuntaan jos toiseenkin tarvitaan ehdottomasti eniten kesäaikaan. Osastojen vastaavat eivät olekaan hoitamassa omia töitään, vaan jonkun pitää huolehtia että tietyt asiat tulee aina tehdyksi ja sehän on sitten kauppias joka sen tekee. Itselleni sattui tänä kesänä muutama päivä jolloin huolehdin yksin koko kaupan tilauksista ja tein vuorotellen niin maito-, leipä-, liha-, kala-, eines kuin hevi tilauksetkin. Totesin ammattitaidon olevan kohdallaan ja kiittelin itseäni siitä, että teen käytännön töitä lähes päivittäin osastoilla, joten koko kaupan tilausvastuu menee siinä muiden töiden ohessa. Pitkää pinnaa, joustamista ja organisointikykyä, se on se mitä kesäkauppiaalta eniten vaaditaan.

Viimeisimmät postaukset
Blogiarkisto
Takaisin ylös