K-kauppias-blogi

Blogi K-kauppiasvalmennuksesta, kauppiaaksi kasvamisesta ja kaupan arjen iloista. Aitoja tarinoita ja elämänmakuisia kokemuksia kauppiasuran alusta.

 

 

Isoäitien keittiö kunniaan

Kristiina Kanervo | 17.06.2013

 Onko kukaan muu huomannut, että karjalanpaistista on tullut trendiruokaa? Viimeaikoina huonojen talousuutisten aikana yksinkertainen hyvä kotiruoka on kasvattanut suosiotaan. Olen törmännyt kaupalla nuoriin asiakkaisiin, jotka opettelevat tekemään läskisoosia ja leipomaan ruisleipää, haetaan siis aitoja ja oikeita makuja monimutkaisten reseptien sijaan. Tämä on aivan loistavaa, sillä olen aina kannattanut isoäitien keittiötä, eli ihania perinteisiä kotimaisia reseptejä ja puhtaita makuja. Tavallinen kotiruoka on edullista ja yllättävän helppoa ja nopeaa valmistaa, eikä kukaan voi väittää etteikö vaikkapa hyvin tehty lihakeitto olisi hyvää ja kevyttäkin kesäruokaa!
Asiakkaiden toiveita kuunnellen, rakensin kauppaan oman pikkupuodin lähiruualle ja kotimaisille pientuottajille.  Haastavinta oli tavoittaa Pirkanmaalaisia pientuottajia jotta saisimme heidän tuotteitaan myyntiin. Onneksi saimme apua ”Parasta Pirkanmaalta” hankkeelta Ahlmanin maatalousoppilaitokselta Tampereelta, jonka kautta tavoitimme parikymmentä tilallista.

Me K-kauppiaat voimme ottaa vapaasti pientuottajien tuotteita myyntiin ja nyt käytin vapautta valita kotimaisten pientuottajien osastolle runsaasti erilaisia tuotteita ympäri suomea. Nyt asiakas pääsee tutustumaan lähiruokaan, vaikkapa loistaviin sokerittomiin täysmehuihin tai villivadelmahilloon, unohtamatta hunajatuotteita, leipiä tai herkkujuustoja pientuottajilta.

Miten voisinkaan vakuuttaa asiakkaat siitä, kuinka kabanossin sijaan voisi maistua Metsärannan tilan grillimakkara, joka on valmistettu lähipitäjässä Punkalaitumella tilalla kasvaneista possuista ja suoraan meille toimitettuna. Onko muuten parempaa kesän aloitusta kuin kulhollinen Pirkanmaalaista maatilajäätelöä tuoreesta maidosta, kananmunista ja aidoista marjoista valmistettuna kesäauringossa nautittuna!

Viimeisimmät postaukset
Blogiarkisto
Takaisin ylös