K-kauppias-blogi

Blogi K-kauppiasvalmennuksesta, kauppiaaksi kasvamisesta ja kaupan arjen iloista. Aitoja tarinoita ja elämänmakuisia kokemuksia kauppiasuran alusta.

 

 

Avocadopasta rantautui maakuntaan

31.01.2013

Sosiaalisessa mediassa ja jopa nelosen uutisissa esitelty avocadopasta on ilmeisesti suomalaisten uusi kansallisruoka. Yhdestä näistä ”suomenruotsalaisten hienoista” blogeista lähtenyt pastaresepti on hullaannuttanut myös tavalliset ihmiset ympäri maakuntia. Tämä tarkoittaa sitä, että myös meidän maaseudulla sijaitsevasta supermarketista on kyseiseen pastareseptiin olennaisena kuuluva pecorinojuusto loppu. Kauppiaana olen äärimmäisen iloinen, että myös meillä liikkuu nyt avocadot, lime, tuoreet chilit ja pecorinot ja oikeastaan hävettää, etten ole vielä pastareseptiä kokeillut. Löytyykö vielä joku, joka ei ole tästä reseptistä kuullut?
Tänään totesin, että avocadopasta on rantautunut vahvasti nyt myös Lempäälään, sillä kolme ihmistä kyseli pecorinoa jo ennen kello kahtatoista. Kolmannen ”eioon” kohdalla jouduin siirtymään takavasemmalle nieleskelemään pettymystä siitä, että en ole osannut ohjeistaa osastovastaavaa kyseisen tuotteen räjähdysmäiseen menekin kasvuun. Tai ehkä nyt ei räjähdysmäiseen, mutta kasvuun kuitenkin. Pystyn vaan arvailemaan, montako päivää on mennyt että meillä on ollut hylly tyhjänä? Miksei kukaan ole kertonut että tätä kysellään? Vielä kun pitäisi ehtiä katsomaan kaikki kokkiohjelmat jotta pysyisi kärryillä missä mennään…
Suomalaiset ovat erikoista kansaa, sillä nyt on löytynyt sukupolvi joka elää ruokatrendien mukaan valmistaen kotikeittiöissä niin sushia kuin karjalanpiirakoitakin. Kaupassa meidän tulee vastata kysyntään nopealla sykkeellä ja tietysti se harmittaa jos ollaan myöhässä, eikä tuotetta kysyjälle löydy. Jokin aika sitten erilaiset leivontauutuudet olivat kysyttyjä, meni lemoncurdia ja kondensoitua maitoa, kun nyt taas seurataan silmä tarkkana erilaisia ”sikke keittää tai nigella kokkaa” ohjelmia, mikä ei ollenkaan ole hassumpi juttu. Tomi Björk toi telkkarikokkailuillaan meidän valikoimiin myös mirin-riisiviinietikan joka on aasialaisen keittiön yksi perusjutuista. Vaikka einespizzat ja valmispöperöt ovat tärkeitä tuotteita, niin paljon mieluummin kannustan kokeilemaan taitoja keittiössä ja tekemään jotain uutta. Avocadopastan resepti odottaa nyt kauppiaankin keittiössä, saataisiin vaan sitä pecorinoa…

Viimeisimmät postaukset
Blogiarkisto
Takaisin ylös