K-kauppias-blogi

Blogi K-kauppiasvalmennuksesta, kauppiaaksi kasvamisesta ja kaupan arjen iloista. Aitoja tarinoita ja elämänmakuisia kokemuksia kauppiasuran alusta.

 

 

Apteekkari esittäytyy...!

Teppo Kylmä | 08.11.2013

Vuonna 2010 Pirkka-lehti sai päässä kytemään ajatuksen alanvaihdosta. Takana oli apteekkimaailmaa yli 10 vuotta ja yli 10 eri toimipistettä. Yrittäjyys oli aina ollut se päämäärä johon tähtäsin. Kuitenkin oman apteekin saaminen alkoi näyttää epätodennäköisemmältä tai ainakin kaukaisemmalta haaveelta. CV:ssäni on työkokemusta kassavastaavana ruokakaupasta, joten päivittäistavaramaailma ei tuntunut mitenkään vieraalta vaihtoehdolta.

Ensimmäisen kerran jälkeen, kun otin yhteyttä rekrytointipäällikköön, on menty lujaa vauhtia eteenpäin. Pisimpään taisi mennä sopivan harjoittelukaupan löytämisessä, että minun harjoitteluni saatiin jonkin kaupan aikatauluihin sopivaksi. Reilussa vuodessa ensimmäisestä haastattelusta olin jo reservissä valmiina vastaanottamaan sopivan kohteen hoidettavakseni.

Toiveissa oli kauppa läheltä nykyistä kotia, koska meillä on jo 3 kauppiaan alkua kasvatettavana ja heitä ei olisi ollut mukava siirtää kauas tutuista ympyröistä. Valmistujaisjuhlien jälkeisenä aamuna meillä oli varattuna palautetapaaminen rekrypäällikön kanssa, jonka päätteeksi sain tarjouksen pienestä kaupasta Lappeenrannan keskustasta.

Vuosi on takana yrittäjyyttä. Ensimmäinen vuosi alkoi sopivasti vaimon äitiyslomalla ja kaupan aloittamisrutiinit piti ottaa omille harteille yksin. Toinen vuosi aloitettiin samoissa merkeissä, pidin itse 5 viikkoa isäkuukautta ja remontoin kotia leikin kotona pienen tyttären kanssa. Samalla vaimo hoiti kauppaa yksin henkilökunnan kanssa. Onneksemme meillä on kokenut ja todella osaava porukka, joiden kanssa kaupan arki sesonkeineen toimii jouhevasti.

Ensimmäisinä kuukausina aika meni hyllyjen välissä tilatessa tavaraa, laittaessa tuotteita tarvesuunnitteluun ja valikoimaa laajentaessa. Perhe- ja työelämän yhdistäminen tarkoitti viime syksynä sitä, että lasten harrastusten aikana isi istui kannetavan tietokoneen kanssa koripallokentän laidalla ja naputteli tuotteille tarvesuunnitteluarvoja. Kaikkien uutuustuotteiden, jotka olivat kauppiasvaihdoksen yhteydessä tippuneet pois tarvesuunnittelusta, viivakoodien etsiminen vei aikaa aika kauan. Nykyään meillä onkin tähän tuotetietojen ongintaan omat toimintatavat.

Vuosi on ollut hyvin antoisa, vaikkakin kiireinen. Kauppiaan tytär on ehtinyt hurmaamaan avajaiskahvituksessa ja 1-vuotis kahvituksessa asiakkaita vaaleilla kikkaroillaan ja kujeilevalla hymyllä. Isommat pojat ovat oppineet pullokoneen tyhjentämisen ja kaikki salareitit joita pitkin seikkailla kaupalla ollessaan. Ja myös käyttämään symppistä silloin kun haluavat jäätelöt palkkioksi pienistä puuhistaan.

K-yrittäjyys on vastannut hyvin odotuksia ja luottavaisin mielin jatketaan eteenpäin. On ehditty jo hyvin verkostoitumaan muiden omien alojensa yrittäjien kanssa tässä ympäristössä ja helpotettu ennestään omien asioiden sujuvuutta, kun tietää keneen ottaa yhteyttä erilaisissa pulma tilanteissa. Kokemusta kaupan arjen hallinnasta on nyt myös kaikissa taskuissa ja omaa toimintaa pääsee nyt kehittämään eteenpäin sekä omalla että henkilökunnan jatkokoulutuksilla.

Alkutalven terveisin T. Kylmä

Viimeisimmät postaukset
Blogiarkisto
Takaisin ylös