Arjen helpotusta ja käytännöllisyyttä: näitä tavaroita suomalaiset ostivat vuonna 2023

K-Citymarket selvitti käyttötavarat, jotka kiinnostivat suomalaisia kuluttajia eniten kuluneena vuonna. Tuotteissa korostuivat Moccamaster-kahvinkeittimet, Marimekon tekstiilit, Kuoma-kengät sekä kumisaappaat. Kuluneena vuonna tehtiin ennen kaikkea käytännöllisiä hankintoja arjen tarpeisiin. Koko vuoden vilkkaimmat ostospäivät olivat Black Fridayna ja juuri ennen joulua.

K-Citymarketin myyntidatasta selviää, että vuonna 2023 ostettiin runsaasti eri kodintekniikkaa. Euromäärällisesti myydyimmiksi tuotteiksi nousivat muun muassa Moccamaster-kahvinkeittimet, Airfryer-ilmafriteerauskeittimet ja Sony PlayStation 5 -pelikonsolit. Muita kodintekniikkaan liittyviä myyntihittejä olivat paristot, Oral B -sähköhammasharjojen vaihtopäät ja Philips OneBlade -vaihtoterät. 

“Vuoden 2023 ostoksissa korostuivat arjen kulmakivet ja pelastajat, joita tarvitaan aina ja jotka eivät mene pois muodista. Pidempiaikaiset käyttötuotteet esimerkiksi kotiin ja liikkumiseen on päivitetty monessa taloudessa jo korona-aikana. Kuluneena vuonna on sen sijaan ostettu vain tarpeeseen ja usein vasta hyvin lähellä sitä ajankohtaa, kun tuotetta tarvitaan, ei niinkään ennakoiden”, kertoo K-Citymarketin osto- ja myyntijohtaja Hannele Åberg

Moccamaster-keittimet ovat ikiklassikoita, ja Airfryer-keittimet taas ovat nousseet kotikokeilla suureen suosioon muutaman viime vuoden aikana. Vuoden 2023 myydyimpien käyttötavaroiden kärkeen ponnistivat myös Nokian Hai- ja Kontio-kumisaappaat sekä Kuoman jalkineet. Muita suomalaisia kiinnostaneita klassikkotuotteita olivat Marimekon tekstiilit ja astiat, Sloggin alushousut sekä Fiskarsin paistinpannut. 

“PlayStation 5 -konsolin suosiossa näkyy pandemian aikaisen sirupulan vuoksi pitkään jatkunut hankala saatavuus, minkä vuoksi kaikki käsillä olevat tuotteet ovat menneet nopeasti. Airfryerien hinnat taas ovat tulleet viime aikoina alaspäin, minkä myötä niiden suosio on kasvanut taas. Kuoma-kenkiä hankitaan lapsille vuodesta toiseen ja niiden suosio on nostanut nyt päätään myös aikuisten keskuudessa”, Åberg kertoo. 

Alennusmyyntien suosikkituotteiksi ennustetaan toppatakkeja, talvikenkiä ja talviurheiluvälineitä 

Arjen kulmakivet ja luottotuotteet korostuvat, kun katsotaan koko vuotta. Yksittäiset hittituotteet taas nousevat esiin erityisesti sesonkien yhteydessä.  

“Vuonna 2023 yksi tällainen hauska joulun hitti olivat pehmeät ja suloiset Squishmallows-pehmot, jotka ovat valloittaneet sekä lapset että aikuiset”, Åberg sanoo. 

K-Citymarketin omien merkkien osuus kasvoi, ja muita suosittuja brändejä vuonna 2023 olivat muun muassa Fiskars, Black Horse, Sony, Guess, American Tourister ja Squishmallows. Koko vuoden vilkkaimmat myyntipäivät ajoittuvat kaikki loppuvuoteen, sillä eniten ostoksia K-Citymarketeissa tehtiin Black Fridayna, sekä joulun alla 16. joulukuuta ja 20.–23. joulukuuta. 

Tammikuun alennusmyyntien suosikeiksi Åberg ennustaa erityisesti pukeutumisen ja urheilun tuotteita. 

“Kylmien pakkassäiden ansiosta alennusmyynneissä tulevat korostumaan lämpimät talvikengät, toppatakit, urheilutuotteet ja talviurheiluvälineet, kuten luistimet.” 

K-Citymarketin euromäärällisesti myydyimmät käyttötavaratuotteet vuonna 2023, satunnaisessa järjestyksessä: 

1. Energizer-paristot 
2. Kontio Classic -kumisaapas 
3. Kuoma Pallas -jalkineet 
4. Marimekko Lokki -pussilakanasetit 
5. Moccamaster-kahvinkeittimet 
6. Oral-B-vaihtoharjat 
7. Philips Essential Airfryer XL 
8. Philips OneBlade -vaihtoterä 3 kpl 
9. Sloggi Basic Maxi -alushousut 
10. Sony PS5 -pelikonsolit 

 
Lähde: K-Citymarketin myyntidata 1/2023–12/2023

Takaisin ylös