Niksi-Pirkan parhaat juhannusniksit

Suomalaisen kesän parhaat palat näkyvät myös juhannusnikseissä, joissa joko niksien kohteet tai käytettävät välineet liittyvät usein esimerkiksi ulkona ruokailuun, saunomiseen tai luontoon.

Juhannuksen neljä parasta niksiä
Suomalaiset ovat keksineet lukuisia niksejä paitsi kesään, myös keskikesän juhlaan. Juhannusnikseissä tutuilla välineillä ratkaistaan tuttuja ongelmia. Olisitko itse tullut ajatelleeksi?

1. Tunnista makkarasi
Grillissä tirisee makkara jos toinenkin. Mutta hetkinen, mikä makkara olikaan mitäkin laatua? Makkarat erottuvat grillattuina paremmin, kun teet joka makkaratyyppiin omanlaisensa viillot: yhteen XXX, toiseen VVV, kolmanteen III, neljänteen /// ja niin edelleen. Muista merkata itsellesi ylös, mikä viilto on minkäkin makuisessa makkarassa.

2. Jos kaadat puun...
Laita juhannuskoivu joulukuusenjalkaan, niin johan pysyy pystyssä.

3. ...niin käytä se loppuun
Tuliko juhannuksena haettua metsästä juhannuskoivuja pihaa koristamaan? Älä heitä juhlien jälkeen oksia suoraan pois, vaan riivi lehdet ja kuivata ne vaikka kuivurissa. Tee sukkahousuista pieniä pussukoita, jotka täytät kuivatetuilla koivun lehdillä. Talvella, kun rentoudut saunassa, heitä pussukka löylyveteen ja saat huumaavan tuoksun kesän muistoja saunaan. Erinomainen lahjaidea myös pukinkonttiin!

4. Vihdon, vaston, tuoreeks, terveeks
Saat juhannuspöytään kesäisen tuoksun ja vihreyden, kun asetat saunavihdan kukkamaljakkoon.

Kokonaisen juhannusniksikoosteen voi lukea Pirkka.fi:stä. Pirkka.fi:n 47 000 niksin verkkoarkistosta voi hakea myös hakusanalla.

Takaisin ylös