Näkökulma

Näkökulma on blogi, jossa eri organisaatioiden edustajat ottavat vuorollaan kantaa ajankohtaisiin aiheisiin. Uusi Näkökulma-kirjoitus julkaistaan noin kuukauden välein.

Kirjoituksia voi tarjota osoitteeseen viestinta@kesko.fi. Kirjoituksen enimmäispituus on 2000 merkkiä.

Marika Karppinen: Tämän päivän roskalla tiskataan huomisen tiskit

20.03.2019

Pudotat muoviroskat kauppareissulla keräysastiaan. Valitset kaupan hyllyllä kierrätysmuovista valmistetun siivousvälineen. Tulevaisuutta? Ei, vaan tätä päivää. Sinituote antaa suomalaisten muoviroskille uuden elämän siivousvälineessä, joka kestää käytössä vuosia. 

 

Sinituote

Luonnon kuormittuminen ja muoviroskan lisääntyminen on globaali ongelma, jota jokainen voi omilla valinnoillaan hillitä. Muovipakkaukset kuuluu kierrättää, ja kiertotaloudessa muovimateriaalia voidaan käyttää uudelleen. Muovilla on tällä hetkellä paha maine, mutta oikein käytettynä ja kierrätettynä muovi on erinomainen materiaali. Kiertotalouden ympyrä sulkeutuu, kun kierrätysmuovinen tuote on otettu käyttöön.

Sinituote

Suomalainen siivousvälinevalmistaja Sinituote on tehnyt vuosien ajan kehitystyötä, kuinka kierrätysmuovin käyttöä voidaan lisätä. Sinituote onkin edelläkävijä kierrätysmuovin käytössä – tavoitteena on käyttää 30 % muovin raaka-aineesta kierrätysmuovia vuoteen 2021 mennessä. Tällä hetkellä kolme tuttua tuotetta, SINI-vaihtopäätiskiharja, SINI wc-harja ja SINI-teippiharja valmistetaan kierrätysmuovista.

Kierrätysmuovista valmistetut siivousvälineet ovat aivan yhtä kestäviä kuin tavallisestakin muovista valmistetut tuotteet. Kuluttajan kannalta hyvä uutinen on myös, etteivät tuotteiden hinnat nouse. Jokaisella on nyt aito mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua ympäristötalkoisiin kierrättämällä muovipakkausroskat ja valitsemalla kierrätysmuovista valmistettu tuote. 

Oikein käytettynä muovi on korvaamaton materiaali. Tehokas muovin kierrätys ja muovituotteiden hyvä suunnittelu ovat avaintekijöitä muovin ympäristövaikutusten pienentämisessä myös tulevaisuudessa. Siinä Sinituote haluaa olla täysillä mukana. 

Marika Karppinen
tuotepäällikkö, Sinituote Oy
www.sinituote.fi/vinkit/muovin-matka-roskasta-sini-siivousvalineeksi/

Takaisin ylös