Näkökulma

Näkökulma on blogi, jossa eri organisaatioiden edustajat ottavat vuorollaan kantaa ajankohtaisiin aiheisiin. Uusi Näkökulma-kirjoitus julkaistaan noin kuukauden välein.

Kirjoituksia voi tarjota osoitteeseen viestinta@kesko.fi. Kirjoituksen enimmäispituus on 2000 merkkiä.

Myös Suomi mukana kansainvälisellä World Green Building Week -teemaviikolla

Heli Kotilainen | 13.09.2013

World Green Building Week -teemaviikkoa 16.9.–20.9. vietetään 98 maassa ympäri maailman. Tempauksella kiinnitetään huomio kestävään, tuottoisaan ja viihtyisään rakennettuun ympäristöön erilaisten tapahtumien ja tietoiskujen kautta.


Green Building Council Finlandin toimitusjohtaja Heli Kotilainen

Teemaviikolla esimerkiksi Saksassa tutustutaan uusiin kestäviin kaupunkikortteleihin ja sairaalarakennuksiin, Australiassa bongataan ympäristösertifioituja kohteita kaupunkisuunnistuksella,  Museum of London kertoo ympäristöystävällisistä hankkeistaan ja museon omasta mehiläispesästä ja Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa esitellään vihreä hotelli.

Suomessa Green Building Council Finland tiedottaa koko viikon rakennetun ympäristön hankkeista ja tapahtumista teemoina koti, koulu ja toimisto. Järjestämme  mm. miniseminaarin toimitilojen valaistuksen merkityksestä paitsi energiansäästöön myös työviihtyvyyteen ja tuottavuuteen, tutustumme Nokian toimitiloihin ja uudenlaisiin työtapoihin. Perjantaina vietämme SYKEn ja Microsoftin järjestämää Kansallista etätyöpäivää, jolloin säästämme työmatkoihin käytettyjä päästöjä ja aikaa. 

Arjen pienillä teoilla voimme vaikuttaa paitsi ympäristön tilaan myös omaan hyvinvointiimme ja talouteemme. Teemaviikko herättää meitä ajattelemaan näitä pieniä tekoja, joilla on suuri merkitys.

Asuminen tuottaa kotitalouksien kasvihuonepäästöistä 30 %, jolloin asumistavoilla on suuri merkitys paitsi ympäristöön myös asumisen kustannuksiin. Toimistojen tilaratkaisut ja uudet työnteon tavat voivat vähentää ratkaisevasti energiakulutusta, kustannuksia sekä oikein toteutettuna lisätä työviihtyvyyttä. Koulujen työtavat, materiaalin kierrätys ja oppilaiden mukaan ottaminen kestävään koulujen käyttöön tuovat säästöjä sekä luovat yhteisöllisyyttä. Koulurakennusten monikäyttö luo tilojen käytön tehokkuutta, joka näkyy vähäisempänä investointitarpeena uusiin rakennuksiin. Tässä muutamia esimerkkejä arjen teoista, joilla voimme vaikuttaa ympäristötehokkuuteen, viihtyvyyteen ja terveyteemme.

Katso lisää viikosta ja arjen kestävistä teoista: http://figbc.fi/wgbw/.

Green Building Council Finland on yhdistys, joka edistää rakennetun ympäristön kestävyyttä kotimaassa ja osana kansainvälistä verkostoa www.figbc.fi . Kirjoittaja Heli Kotilainen on Green Building Council Finlandin toimitusjohtaja.

Takaisin ylös