Näkökulma

Näkökulma on blogi, jossa eri organisaatioiden edustajat ottavat vuorollaan kantaa ajankohtaisiin aiheisiin. Uusi Näkökulma-kirjoitus julkaistaan noin kuukauden välein.

Kirjoituksia voi tarjota osoitteeseen viestinta@kesko.fi. Kirjoituksen enimmäispituus on 2000 merkkiä.

Minna Kinnari: Pelasta maailmaa vähän joka päivä

Minna Kinnari, Joutsenmerkin viestintäasiantuntija | 06.02.2015

Pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki viettää tänä vuonna 25-vuotisjuhliaan teemalla ”Pelasta maailmaa vähän joka päivä”. Neljännesvuosisadassa Joutsenmerkistä on tullut arvostettu, tunnettu ja luotettava ympäristömerkki. Tulevaisuudessakin Joutsenmerkin avulla on helppo tehdä vastuullinen ostopäätös.

 

Joutsenmerkki löytyy Suomesta noin 2 000 tuotteesta ja palvelusta, Pohjoismaissa noin 19 000:sta. 

Joutsenmerkin voi löytää monista erilaisista tuotteista: leluista, ajoneuvon polttoaineista, pesuaineista, siivousvälineistä, huonekaluista, maaleista jne. Myös palvelut, kuten hotellit, painolaitokset, siivouspalvelut ja autopesulat, voivat saada Joutsenmerkin.

 

Joutsenmerkityt Pirkka-tuotteet

Joutsenmerkittyjen Pirkka-tuotteita on yli 80.  Asiakas voi valita kaupassa Joutsenmerkittyä Pirkan wc- ja talouspaperia, tiskiainetta, konetiskiainetta, pyykinpesuainetta, leivinpaperia, servettejä ja kynttilöitä.

Esimerkiksi Joutsenmerkittyjen Pirkka-nenäliinojen ja wc-paperien tuotannossa on tiukat rajat energiankulutukselle ja kaikki käytetyt raaka-aineet on tarkastettu. Joutsenmerkityt Pirkka-pyykinpesuaineet ovat energiatehokkaita ja pesevät puhtaaksi matalassa lämpötilassa. Pirkka-leivinpaperi on fluoriton ja Joutsenmerkityt Pirkka-kynttilät täyttävät nokipäästöille ja kemikaaleille asetetut tiukat vaatimukset.

Taustalla elinkaariajattelu

Ostaessaan Joutsenmerkityn tuotteen tai palvelun kuluttaja voi olla varma, että se täyttää tiukat ympäristövaatimukset. Joutsenmerkin ympäristövaatimukset perustuvat elinkaariajatteluun eli ne huomioivat tuotteiden raaka-aineet, valmistuksen, käytön sekä loppusijoituksen. Lisäksi vaatimuksia asetetaan laadulle, terveydelle ja turvallisuudelle.

Joutsenmerkki myönnetään vain ympäristön kannalta parhaille tuotteille ja palveluille. Joutsenmerkin voi saada tuote tai palvelu, joka täyttää sille asetetut kriteerit. Kriteerit on luotu reilulle 60 tuoteryhmälle.

Yritys hakee Joutsenmerkkiä tuotteelleen tai palvelulleen kirjallisella hakemuksella, jolla osoitetaan, että kriteerit täyttyvät. Lisäksi Joutsenmerkki tekee tarkastuskäynnin yritykseen. Joutsenmerkki myönnetään määräajaksi, sillä kriteereitä uudistetaan keskimäärin 3-5 vuoden välein.

Arvostettu brändi

Joutsenmerkin viime vuoden kruunasi sijoittuminen viidenneksi Suomen arvostetuimpien brändien listalla  -  yli tuhannen tunnetun brändin joukosta! 

Tästä on hyvä jatkaa juhlavuoden viettoa: Joutsenmerkin 25-vuotisjuhlatapahtumaa vietetään 1.-3.10. Sanomatalon Mediatorilla Helsingissä – myös Pirkka-tuotteet ovat mukana. Tervetuloa mukaan juhlahumuun!

www.joutsenmerkki.fi

Kirjoittaja on Joutsenmerkin viestintäasiantuntija Minna Kinnari

Takaisin ylös