Näkökulma

Näkökulma on blogi, jossa eri organisaatioiden edustajat ottavat vuorollaan kantaa ajankohtaisiin aiheisiin. Uusi Näkökulma-kirjoitus julkaistaan noin kuukauden välein.

Kirjoituksia voi tarjota osoitteeseen viestinta@kesko.fi. Kirjoituksen enimmäispituus on 2000 merkkiä.

Sinnikkyys ja Sanssi-kortti auttoivat työnhaussa

Joni Yliviitala | 10.06.2014

Olen 20-vuotias nuorimies Espoosta ja työskentelen Ruoholahden Intersportissa. Valmistuin ylioppilaaksi vuonna 2013, jonka jälkeen olin armeijassa puoli vuotta. Tarkoituksenani on opiskella itselleni ammatti lähivuosina, mutta en ole vielä täysin varma opiskelualasta.

En ehtinyt olla työttömänä kuin viisi kuukautta, ja se aika tuntui lähinnä rentouttavalta ja vapauttavalta pitkän koulu- ja armeijarutistuksen jälkeen. Asioin TE-toimiston kanssa työttömyyskuukausien aikana muutaman kerran, mutta en ehtinyt saada sieltä mitään merkittävää tukea.

Kun aloitin työnhaun, haaveilin ensisijaisesti urheiluun liittyvästä työpaikasta. Hain työpaikkaa kuitenkin monipuolisesti kaupan eri aloilta – ja ehdin hakea melkein 20 eri paikkaan ennen kuin tärppäsi. En kuitenkaan lannistunut, vaikka en saanutkaan heti kutsua työhaastatteluun, vaan jatkoin reippaasti yrittämistä.

Olin saanut TE-toimistosta Sanssi-kortin, josta oli hyötyä vasta tämän nykyisen työpaikkani työhaastattelussa. Sain Intersport Ruoholahdesta työpaikan todella yllättäen. Olin edellisenä päivänä laittanut työnantajille sähköpostilla CV:ni ja minuun otettiin yhteyttä heti seuraavana päivänä työhaastattelua koskien. Sovin työhaastattelun seuraavalle viikolle ja olin siitä erittäin innostunut.

Työhaastattelun koittaessa minua luonnollisesti hieman jännitti, minkä vuoksi en ehkä pystynyt olemaan täysin oma itseni. Haastattelu oli melko lyhyt, mutta mielestäni työnantajat kysyivät täysin oleellisia kysymyksiä, esimerkiksi taustaani ja myyjän tehtäviin liittyen.

Työsuhteeni on tällä hetkellä osa-aikainen ja olen neljän kuukauden koeajalla. Työtehtäviini kuuluvat tuotteiden myynti, asiakaspalvelu ja tavaroiden käsittely. Työni on juuri minulle sopivaa, sillä olen asiakaspalveluhenkinen ja työpaikan ilmapiiri on erinomainen. Jokainen työpäivä on innostava niin asiakkaiden kuin työkavereidenkin vuoksi.

Intersportissa työskentely on erittäin lähellä sydäntäni, sillä olen monipuolisesti kiinnostunut urheilusta. Näin ollen paneutuminen työhön ja tuotteisiin oli enemmänkin mielenkiintoista kuin väkinäistä. Lisäksi saan iloisen mielen sekä itselleni että asiakkaalleni siitä, kun löydämme juuri hänelle sopivat tuotteet.

Tällä hetkellä haluan tehdä työtä, joten opiskelusuunnitelmani siirtyvät hieman myöhemmäksi.

Haluan sanoa muille nuorille työnhakijoille, että työnhaussa kannattaa olla oma itsensä ja sinnikäs, vaikkei sopivaa työtä heti löytyisikään. Reippaus ja tietynlainen vaatimattomuus helpottavat kuitenkin työnhakua, sillä useissa työpaikoissa on tärkeää osata sopeutua eri työtehtäviin.

Omalta kannaltani vähäinen työkokemus ei ollut este saada mielenkiintoista työpaikkaa, vaan uskon, että positiivinen asenteeni ja haluni saada kyseinen  työ ratkaisivat.

Kirjoittaja Joni Yliviitala työskentelee Intersport Ruoholahdessa Helsingissä.

Takaisin ylös