Näkökulma

Näkökulma on blogi, jossa eri organisaatioiden edustajat ottavat vuorollaan kantaa ajankohtaisiin aiheisiin. Uusi Näkökulma-kirjoitus julkaistaan noin kuukauden välein.

Kirjoituksia voi tarjota osoitteeseen viestinta@kesko.fi. Kirjoituksen enimmäispituus on 2000 merkkiä.

Joulupata auttaa läpi vuoden

Eija Kornilow - Pelastusarmeijan viestintäpäällikkö | 15.12.2014

Joulupatakeräys lienee tunnetuin kuva Pelastusarmeijasta. Miltei jokainen on nähnyt sen ja moni on myös pudottanut pataan oman ’lanttinsa’ joulun alla.

Ei arvannut Pelastusarmeijan kapteeni Joseph McFee, kun laittoi padan pystyyn kolmijalkaan San Franciscon satamassa vuonna 1891 ja alkoi kerätä ruokaa nälkäisille merimiehille, että tästä hänen keksinnöstään tulisi maailmankuulu - yksi tunnetuimmista brändeistä. Innovaationa pata on säilyttänyt edelleen voimansa ja tänäkin vuonna lukemattomat joulupadat eri puolella maailmaa tuovat jouluiloa heille, jotka elävät puutteen keskellä. Tämä on osoitus siitä, kuinka pienellä, yksittäisellä teolla voi olla kauaskantoiset seuraukset.

Omille kotikulmillemme joulupata tuli 1906 ja siitä lähtien Pelastusarmeijan patakeräys on välittänyt jouluiloa suomalaisiin koteihin. Perinteisten ulkopatojen rinnalle syntyi vuonna 1998 joulupata.fi –sivusto ja keräys alkoi internetissä. Tänä vuonna toiminta laajenee jälleen, kun miehittämättömät padat ilmestyvät moniin K-citymarketeihin ja VR:n lipunmyyntipisteisiin eri puolella Suomea.

Suomalaiset auttavat

Suomalaiset ovat ottaneet joulupatakeräyksen omakseen ja siksi voimme tänäkin vuonna auttaa tuhansia ihmisiä ruokalahjakorttien, henkisen tuen, neuvonnan ja muun elämän arkea tukevan toiminnan kautta. Viime jouluna jaoimme apua 7 600 kotitalouteen. Joulupatakeräystuotto mahdollistaa avun antamisen myös pitkälle seuraavan vuoteen, joten kaikkiaan patakeräyksen tuotoilla autetaan vielä huomattavasti suurempaa ihmisjoukkoa.  Lahjoitusten turvin voimme myös järjestää erilaisia lasten ja perheiden leirejä ja tapahtumia läpi vuoden.

Kannetaan vastuuta yhdessä

Viime vuonna aloitimme yhteistyön Keskon kanssa. K-kauppojen ja K-citymarketien padat keräävät tänäkin jouluna apua vähävaraisille. Yhteistyökumppanimme ovat meillä tärkeä tuki tässä työssä.

Pelastusarmeijalla on kristillinen tausta, jonka oppien mukaan kannetaan toisten kuormia ja autetaan hädässä olevia. Olemme yhtä ihmiskunnan perhettä ja vastuussa toisistamme. Yhdessä voimme tehdä enemmän kuin yksin, siksi olemme kiitollisia jokaiselle lahjoittajalle sekä yhteistyökumppaneillemme.

Maailmamme tarvitsee uusia innovaatioita, jotta hyvä leviäisi. Kuka tahansa meistä voi olla uusi Joseph McFee, joka löytää uuden tavan tehdä hyvää ja auttaa lähimmäistään. Anna mielikuvituksen lentää ja mieti, mitä sinä voisit tehdä. Lähimmäisen paras koituu aina myös omaksi parhaakseni. Auttaminen antaa voimaa ja iloa. Se jättää jäljen, jota ei voi unohtaa.

Hyvää joulua!

Kirjoittaja Eija Kornilow on Pelastusarmeijan viestintäpäällikkö.

Pelastusarmeijan Joulupadat ilmestyvät katukuvaan 15.12. Joulupadat ovat tänä vuonna näkyvästi esillä K-ruokakauppojen yhteydessä. Varmimmin Joulupata löytyy tänä vuonna K-citymarketeista.

Takaisin ylös