Uutiset ja tiedotteet

Tarkenna aihe


32 uutista ja tiedotetta

Heinäkuu 2023

Susijengi mukaan K-Marketien kiusaamisvapaalle vyöhykkeelle

Suomen koripallomaajoukkue Susijengi lähtee mukaan kiusaamisvapaalle vyöhykkeelle. Kiusaamisvapaa vyöhyke on K-Market-ketjun toimintamalli, joka muistuttaa, että kiusaamiseen puuttuminen on meidän jokaisen asia.

Vastuullisuus, Asiakas, Yritys, Media, Etelä-Suomi

17.07.2023 07.05

Koko kuori kompostiin – Pirkka-banaanien tarrat vaihtuivat kompostoituviin

Kaikkien Pirkka-banaanien tarrat on vaihdettu kesäkuun aikana uusiin tarroihin, jotka kompostoituvat myös kotikompostorissa muun biojätteen seassa. Banaaninkuoren voi siis jatkossa lajitella biojätteeksi ilman, että tarran irrottaa kuoresta.  

Vastuullisuus, Yritys, Media

06.07.2023 07.05

Korkki pysyy kiinni yhä useammassa juomapakkauksessa – sääntelyn tuomat muutokset näkyvät myös lajittelussa

Juomatuotteita ostava voi yllättyä, kun korkki ei enää irtoakaan kokonaan purkista tai pullosta. Syynä on pakkauksiin liittyvät uudistusvaatimukset, jotka näkyvät nyt suomalaisten arjessa. Samaan aikaan jätelain muutokset mahdollistavat jätteiden monipuolisemman lajittelun yhä useammalle. Ensimmäiset juomapakkausten muutokset on jo aloitettu K-ryhmässä ja sanalliset lajitteluohjeet pakkauksissa puolestaan helpottavat lajittelua kotona.

Vastuullisuus, Asiakas, Yritys, Media

04.07.2023 07.15

Kesäkuu 2023

Suomen suosituin sovellus näyttää jatkossa, kuinka hyvin ostoksesi vastaavat suomalaisia ravitsemussuosituksia

K-Ruoka-sovellukseen elokuussa käyttöön tuleva Hyvinvointi-palvelu laskee jatkossa asiakkaalle, kuinka hyvin hänen K-ruokakaupoista tekemänsä ostokset vastaavat kansallisia ravitsemussuosituksia. K-ryhmän tieto asiakkaan ostoksista yhdistettynä asiakkaan itse antamiin taustatietoihin luovat pohjan, jonka avulla asiakasta ohjataan kohti terveellisempiä valintoja. Hyvinvointi-palvelu on toteutettu yhteistyössä Lääkärikeskus Aavan ravitsemusterapeutti Reijo Laatikaisen kanssa.    

Vastuullisuus, Asiakas, Media

30.06.2023 08.33

Suomalaiset innostuivat auttamaan ostamalla Ukraina-rusetin - Etelä-Karjalassa ahkerimmat osallistujat

K-ruokakaupoissa myynnissä olevien Ukraina-rusettien turvin tehtävä auttamistyö Suomeen saapuneiden ukrainalaisten hyväksi on hyvässä vauhdissa. Ukrainalaisille lapsiperheille on jaettu 50 000 euron arvosta ruokalahjakortteja ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton toiminnalla heille tarjotaan mielekästä tekemistä, joka tuo suomalaisia ja ukrainalaisia yhteen. Kesäkuun loppuun asti jatkuvaan keräykseen on osallistuttu keskimääräistä ahkerammin Etelä-Karjalassa.

Vastuullisuus, Asiakas, Yritys, Media

20.06.2023 10.30

Kesko mukaan maailmanlaajuiseen rautakaupan toimijoiden ilmastoyhteistyöhön

Globaali rautakauppajärjestö EDRA/GHIN ja yhdeksän alan johtavaa yritystä aloittavat uuden ilmastoyhteistyön ja haastavat mukaan koko toimialan. Tavoitteena on löytää keinoja yhdenmukaistaa päästölaskentaa ja -raportointia sekä vähentää tuotteiden tuotannossa ja käytössä syntyviä ns. Scope 3 -päästöjä.

Vastuullisuus, Media

15.06.2023 14.00

Neste K selvitti tunteiden roolia nuorten autoilussa – ajotyyliin vaikuttavat kaverit, perhe, mieliala ja onnettomuusuutisointi

Autoilu on nuorille yhä tärkeä sosiaalinen ajanviettotapa, selviää 18–25 -vuotiaiden nuorten ajokäyttäytymistä kartoittaneesta kyselytutkimuksesta. Autoiluseura ja tunnetilat vaikuttavat ajoon monin tavoin. Autokoululiiton mukaan nuorten kuskien tunnetaidot vaativat nykyistä enemmän huomiota. 

Vastuullisuus, Asiakas, Yritys, Media

13.06.2023 08.15

Onninen tarjoaa asiakkailleen uuden logistiikan hiilijalanjälkiraportin

Onninen vastaa yritysasiakkaidensa toiveisiin ja tarjoaa yritysasiakkailleen uuden logistiikan hiilijalanjälkiraportin, josta saa yksityiskohtaista tietoa Onnisen kotimaan kuljetusten ja kuljetuspakkausten päästöistä.

Vastuullisuus, Media

01.06.2023 09.15

Toukokuu 2023

Onnisen ja K-Auton logistiikkakeskuksen peruskivi muurattiin Hyvinkäällä

Keskoon kuuluvan teknisen tukkukaupan Onnisen ja K-Auton käyttöön tuleva uusi logistiikkakeskus on pinta-alaltaan noin 85 000 neliömetriä, mikä vastaa 12 jalkapallokenttää. Vaiheittain vuosien 2025–2030 aikana valmistuvan logistiikkakeskuksen peruskivi muurattiin 30.5. Hyvinkäällä. 

Vastuullisuus, Yritys, Media, Etelä-Suomi

31.05.2023 10.24

Valmistujaiskukissa on nyt kirkkaat värit – Reilun kaupan ruusu yhä suosikki

Alkukesä on yksi kukkamyynnin tärkeimmistä sesongeista ja ruusujen myynti yli kaksinkertaistuu valmistujaisviikolla. Perinteisen tummanpunaisen sijaan valmistujaisruusuissa näkyvät nyt kauden värit, kuten kirkkaan vaaleanpunainen ja keltainen. K-ruokakaupoissa myytiin vuonna 2022 yli 2 miljoonaa Reilun kaupan ruusukimppua. 

Vastuullisuus, Asiakas, Yritys, Media

30.05.2023 08.00

Takaisin ylös