Uutiset ja tiedotteet

Tarkenna aihe


68 uutista ja tiedotetta

Maaliskuu 2023

Energiakriisiin varautumisesta pysyviä oppeja: uudet toimet alensivat energiatehokkaiden kauppojen sähkönkulutusta

Talven mahdolliseen sähköpulaan varautuminen sai K-ryhmän etsimään uusia, poikkeuksellisia keinoja säästää sähköä. Parhaat opit jäävät K-ryhmässä pysyvään käytäntöön: etähallinnan avulla tehdyt keskitetyt toimet sekä ketterä kauppias- ja kumppaniverkosto mahdollistavat entistä energiatehokkaamman toiminnan jatkossa.

Vastuullisuus, Media

29.03.2023 14.09

Ruokaostokset suunnitellaan nyt tarkemmin – digipalvelut auttavat ruokahävikin ehkäisemisessä

Kotitalouksissa syntyy paljon ruokahävikkiä, mutta sitä voi ehkäistä suunnittelemalla ruokaostokset etukäteen. Kuluttajien saatavilla on monia palveluita, jotka auttavat tekemään ruokaostokset järjestelmällisesti ja hyödyntämään raaka-aineet loppuun asti. K-ryhmä on sitoutunut ruokahävikin puolittamiseen ja kannustaa suomalaisia kiinnittämään huomiota hävikin minimointiin.

Vastuullisuus, Asiakas, Yritys, Media

27.03.2023 08.10

Kesko vahvistaa biodiversiteettityötään – FIBSin ja Sitran pilottihanke antoi oppeja luontotavoitteiden asettamiseen

Mehiläispesiä kauppojen katoilla, talkoita uhanalaisten vaelluskalojen hyväksi, vastuullisesti tuotettua soijaa ja kestävämpää puuvillaa - Kesko ja K-kauppiaat ovat jo pitkään tehneet työtä luontokadon ehkäisemiseksi. Biodiversiteettityötä aiotaan nyt systematisoida ja asettaa työlle toimialakohtaiset tavoitteet ja mittarit. Eväitä tähän haettiin hiljattain päättyneestä yritysten, FIBSin ja Sitran luontopilotista.

Vastuullisuus, Yritys, Media

20.03.2023 09.54

Kesko kiritti yli 360 merkittävää tavarantoimittajaansa päästövähennyksiin – työstä kansainvälistä tunnustusta

Kesko edellyttää suurimpien tavarantoimittajiensa asettavan tieteeseen perustuvat päästövähennystavoitteet vuoteen 2026 mennessä. Globaali CDP-ympäristöjärjestö antoi Keskolle Supplier Engagement Leader -tunnustuksen toimitusketjun esimerkillisestä sitouttamisesta ilmastotekoihin.

Vastuullisuus, Sijoittaja, Media

17.03.2023 08.30

Keskon laaja ja uudistunut vuosiraportti kuvaa strategian tavoitteita ja etenemistä

Yritysten kevään vuosiraporttijulkistukset tuovat kaikkien ulottuville vertailtavaa tietoa yritysten toiminnasta, tuloksista ja strategisesta suunnasta. Keskon vuosiraportti 2022 kertoo strategian, taloudellisen kehityksen ja vastuullisuustyön etenemisestä kattavin tunnusluvuin.

Vastuullisuus, Yritys, Media

06.03.2023 09.10

Kahvinporoista Pirkka-puutarhanhoitotuotteita

Kauppojen multahyllyille saapuneissa Pirkka Kaffe -uutuuksissa hyödynnetään Neste K -liikenneasemilla syntyviä kahvinporoja. Pirkka Kaffe kasvumulta ja Pirkka Kaffe kasvuravinne ovat K-ryhmän ja Bernerin ennakkoluulottoman kiertotalousyhteistyön tulos.

Vastuullisuus, Asiakas, Yritys, Media

02.03.2023 08.15

Hävikkipaprikoista uusi valmisruoka – Hyvis-keitot vähentävät ruokahävikkiä

Hävikkiraaka-aineita hyödyntävä Hyvis-tuotesarja laajenee vegaanisella Hyvis paprika-linssikeitolla. Hävikkituotteiden tuominen K-ruokakauppojen valikoimiin on osa K-ryhmän toimia, joilla tähdätään ruokahävikin puolittamiseen. 

Vastuullisuus, Asiakas, Yritys, Media

01.03.2023 08.15

Helmikuu 2023

Ukrainalaisperheiden avuntarve Suomessa kasvaa – Ukraina-rusetin myyntiaikaa pidennetään

Vuosi sitten alkaneen sodan aikana Suomeen on saapunut arviolta yli 50 000 tilapäistä suojelua hakenutta ukrainalaista, joista kaksi kolmasosaa on naisia ja lapsia. Alaikäisiä arvioidaan olevan jopa 17 000 tulijoista. K-ryhmä ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto pidentävät Ukraina-rusetin myyntiaikaa, sillä avuntarve on edelleen suuri.

Vastuullisuus, Asiakas, Yritys, Media

24.02.2023 10.56

Suurin osa K-ryhmän kesätyöpaikoista on avautunut hakuun – Monessa maakunnassa alle 18-vuotiaita palkataan satamäärin

Suurin osa K-ryhmän kesän 2023 kesätyöpaikoista on parhaillaan haettavana K-ryhmän yhteisellä kesätyönhakusivulla. Kesätyövalikoima on juuri nyt laajimmillaan, sillä samaan aikaan haettavana on paikkoja kaikissa K-ryhmän toiminnoissa. Tarjolla on myös tuhansia paikkoja alle 18-vuotiaille nuorille.

Vastuullisuus, Työpaikat, Media

06.02.2023 12.32

Hyvinkään logistiikkakeskukseen rakennetaan oma aurinkovoimala – aurinkopaneelipuisto takaa päästöttömän energiantuotannon

Hyvinkäälle Onnisen ja K-Auton käyttöön tulevaan logistiikkakeskukseen rakennetaan oma aurinkovoimala. Päästöttömän energiantuotannon varmistaa 6 400 m2 alueelle sijoitettavat aurinkopaneelit, jotka toimitetaan Onnisen laajasta valikoimasta. 

Vastuullisuus, Yritys, Media

01.02.2023 14.00

Takaisin ylös