Uutiset ja tiedotteet

Tarkenna aihe


32 uutista ja tiedotetta

Marraskuu 2023

Kesko sitoutuu entistä kunnianhimoisempiin ilmastotavoitteisiin

Kesko sitoutuu asettamaan uudet pitkän aikavälin päästövähennystavoitteet, joiden mukaisesti yhtiö pyrkii vähentämään koko arvoketjunsa päästöt nettonollaan vuoteen 2050 mennessä. Nettonollatavoitteisiin pääseminen vaatii päästöttömyyttä kaikissa arvoketjun vaiheissa. Tämä edellyttää entistä tiiviimpää yhteistyötä tavarantoimittajien kanssa valmistuksessa syntyvien päästöjen pienentämiseksi sekä toimenpiteitä asiakkaiden vastuullisen kuluttamisen lisäämiseksi.  

Vastuullisuus, Sijoittaja, Media

09.11.2023 13.30

K-ryhmän Suomeen maksama yhteisövero 178,4 miljoonaa euroa vuodelta 2022

K-ryhmän Suomeen maksamat yhteisöverot muodostuvat Keskon ja K-kauppiasyrittäjien maksamista yhteisöveroista. Suomen yhteisöveron lisäksi K-ryhmä maksaa muun muassa ulkomaisia yhteisöveroja, kiinteistöveroja, tulleja ja valmisteveroja sekä tilittää veroviranomaisille muun muassa arvonlisäveroja, ennakonpidätyksiä ja lähdeveroja. Näistä muodostuu K-ryhmän verojalanjälki.

Vastuullisuus, Yritys, Media

08.11.2023 07.39

Hyvis paprika-linssikeitto on Suomen vastuullisin tuote -kilpailun Ruoka ja juoma -kategorian voittaja

Hyvis paprika-linssikeitto on valittu Suomen vastuullisin tuote -kilpailun Ruoka ja juoma -kategorian voittajaksi. Hävikkipaprikoita hyödyntävä vegaaninen valmiskeitto on kehitetty K-ryhmän ja Juustoportin Kasvisgallerian yhteistyönä. Hävikkituotteiden kehittäminen on osa K-ryhmän toimia, joilla tähdätään ruokahävikin puolittamiseen.

Vastuullisuus, Asiakas, Yritys, Media

03.11.2023 07.13

Lokakuu 2023

“Merkittävin jätteiden kierrätystä tehostava muutos sitten pahvinkeräyksen alkamisen”

Uuden jätelain mukanaan tuoma yritysten muovipakkausten erilliskeräys on suurin kertamuutos K-kauppojen jätteiden lajittelussa sitten pahvinkeräyksen alkamisen 1990-luvulla. K-ryhmässä on tammi-elokuun aikana kerätty kierrätykseen jo 200 tonnia enemmän muovijätettä kuin vastaavana aikana viime vuonna.

Vastuullisuus, Media

27.10.2023 08.30

Vaatteesta raaka-aineeksi – K-ryhmän käytetyt työvaatteet saavat nyt uuden elämän kuituna

Käytöstä poistetut työvaatteet kierrätetään nyt K-ryhmässä uudeksi tekstiiliraaka-aineeksi. Touchpointin ja Resterin kanssa toteutettavassa kiertotalousyhteistyössä työvaatteet kierrätetään kuiduksi, jolle etsitään parhaillaan jatkokäyttömahdollisuuksia K-ryhmän omassa toiminnassa. K-kaupan myyjän yllä nähty asu voi päätyä jatkossa esimerkiksi sisustustuotteen tai uuden vaatteen raaka-aineeksi. Työvaatteita kuluu huomattavia määriä, sillä yhteistyön piirissä olevissa kaupoissa työskentelee yli 20 000 työntekijää. 

Vastuullisuus, Asiakas, Yritys, Media

18.10.2023 07.35

Syyskuu 2023

K-ryhmä kumppanina Roosa nauha -keräyksessä

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys käynnistyy 21.9.2023. K-ryhmä on mukana keräyksessä jo 15. kertaa. Roosa nauhan ostamisen lisäksi keräykseen voi osallistua K-kaupoissa valitsemalla Roosa nauha –tuotteita, kuten Pirkka Parhaat Roosa nauha kimpun sekä pinkkiin puettuja elintarvikkeita ja kodintuotteita.

Vastuullisuus, Asiakas, Yritys, Media

21.09.2023 10.15

5 tapaa, joilla ruokakaupat ehkäisevät hävikkiä – punalaputettujen tuotteiden suosion kasvulle ei näy loppua

Ruokahävikkiä taklataan ja sen ennaltaehkäisyyn panostetaan ruokakaupoissa monin keinoin. K-ruokakaupoissa hävikin vähentämiseen voi nyt osallistua valitsemalla ostoskärryyn hevihävikkilaatikon tai leipähävikkikassin. Samaan aikaan punalaputettujen tuotteiden suosio jatkaa kasvuaan ja kauppojen hyllyiltä löytyy erilaisia hävikkituotteita. Syömäkelvottomasta hävikistä tehtyä biokaasua hyödynnetään muun muassa Pirkka Amppari -jäätelöiden valmistuksessa. 

Vastuullisuus, Asiakas, Yritys, Media

08.09.2023 08.31

Elokuu 2023

Ukrainalaisten perheiden auttamiseen yli 264 000 euroa

Ukraina-rusettien myynnillä kerättiin yli 264 000 euroa Suomeen saapuneiden ukrainalaisperheiden auttamiseen. Keräyksen varoilla järjestetään yhteisöllistä tekemistä ja toimintaa, jotka tuovat ukrainalaisia ja suomalaisia perheitä yhteen. Lisäksi varoilla jaetaan ruokalahjakortteja niitä tarvitseville ukrainalaisperheille.

Vastuullisuus, Asiakas, Yritys, Media

15.08.2023 07.00

K-Market lahjoittaa 10 000 euroa kiusaamisen vastaiseen työhön – summa kerättiin Susijengin kanssa

K-Market-ketju lahjoittaa 10 000 euroa Mannerheimin lastensuojeluliitolle. Kiusaamisen vastaiseen työhön tarkoitettu lahjoitus koottiin kesätempauksella, jossa Suomen koripallomaajoukkue Susijengi jalkautui kauppoihin keräämään jeesaus-pisteitä hyvillä teoilla.

Vastuullisuus, Asiakas, Media

07.08.2023 10.00

Heinäkuu 2023

Susijengi mukaan K-Marketien kiusaamisvapaalle vyöhykkeelle

Suomen koripallomaajoukkue Susijengi lähtee mukaan kiusaamisvapaalle vyöhykkeelle. Kiusaamisvapaa vyöhyke on K-Market-ketjun toimintamalli, joka muistuttaa, että kiusaamiseen puuttuminen on meidän jokaisen asia.

Vastuullisuus, Asiakas, Yritys, Media, Etelä-Suomi

17.07.2023 07.05

Takaisin ylös