Sydänmerkin lisääminen pakkauksiin

K-ryhmä tekee hyvinvointia tukevien ruokavalintojen tekemisen entistä helpommaksi, kun vähintään 200 Pirkka-, Pirkka Parhaat- ja K-Menu -tuotteen pakkaukseen lisätään Sydänmerkki.

Sydän- ja verisuonitaudit ovat suomalaisten yleisimpiä kansantauteja, ja ravinnolla on suuri merkitys niiden ehkäisyssä. Siksi yksi K-terveellisyystiekartan tavoitteista on helpottaa sydänystävällisten valintojen tekemistä ruokakaupassa. 

Sydänliiton myöntämä Sydänmerkki kertoo, että tuote on omassa tuoteryhmässään parempi valinta erityisesti rasvan hyvän laadun sekä suolan, sokerin ja kuidun määrän kannalta. Sydänmerkki-järjestelmä perustuu tutkittuun ravitsemustietoon ja -suosituksiin.

Numeerinen tavoite

Tavoitteena on lisätä Sydänmerkki vähintään 200 Pirkka-, Pirkka Parhaat- ja K-Menu-tuotteeseen pakkausuudistusten yhteydessä vuoden 2024 loppuun mennessä. Lisäksi Sydänmerkkejä lisätään K-Ruoan resepteihin.

Tavoitteen eteneminen

K:n omien merkkien valikoimasta löytyy jo nykyisin laaja joukko Sydänmerkki-kriteerit täyttäviä tuotteita.

Tammikuun 2023 alkuun mennessä merkki on lisätty lähes 20 Pirkka-tuotteeseen. Ensimmäinen Sydänmerkin saanut resepti Tomaattinen lohipannu on julkaistu K-ruoka-palvelussa ja kevättalven 2023 mittaan palveluun tuodaan lisää Sydänmerkittyjä reseptejä suosituista arkiruoista.

Takaisin ylös